Андрій Турак розповів, що він зробив як депутат

07 Листопада 2016, 14:04
4152

Депутат Волинської обласної ради. Житель Горохівщини Андрій Турак, оприлюднив звіт про свою депутатську діяльність.

Свою роботу як депутат обласної ради я спрямовував по двох напрямках. Перший напрямок – це робота в постійній комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, в якій я був заступником голови протягом року, а згодом - робота у постійній комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, куди я перевівся за власним бажанням. Також до першого напряму відношу участь у сесійних засіданнях обласної ради. - йдеться на сайті Волиньради.

Другий напрямок – це робота з виборцями по територіальному виборчому округу №4 з виборів депутатів Волинської обласної ради,де я був обраний депутатом.

По першому напрямку:

За звітний період комісією з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства (далі – профільною комісією) було проведено 5 засідань на яких розглянуто більше 20 питань. Основними напрямками роботи комісії були опрацювання питань ефективного використання бюджетних коштів, спрямованих на капітальний та поточний ремонт доріг області; питання підвищення енергоефективності на Волині; сприяння довгостроковій цільовій програмі «Житло для молоді» та Регіональній програмі будівництва (придбання) доступного житла у Волинській області, а саме:

1.     Капітальні та поточні ремонти доріг.

Профільною комісією проводилась значна робота по проведенню капітальних та поточних ремонтів доріг  в області.За результатами об’єктивного та всебічного вивчення документів комісією було внесено пропозиції щодо ремонту та утримання на умовах співфінансування таких доріг по Горохівському районі: дорога Мар'янівка - Борочиче – Бужани, ділянка дороги від с.Ярівка до с.Вільхівка, ділянка дороги по с.Рачин, ділянка дороги від с.Скобелкка до с.Бистровиця, ділянка дороги по с.Скірче, ділянка дороги по с. Липа, дорога місц.знач.с.Новосілки - с.Новостав, дорога місц.знач.с.Мар’янівка - с.Цегів - с.Довгів - с.Брани, які сесієюобласної ради були підтримані.

Також профільною комісієюбуло підтримано ініціативи місцевих громад Горохівського району щодокапітального ремонту та експлуатаційного утриманнянаступних доріг: ділянки дороги Горохів-Холонів-Звиняче-Новосілки в м.Горохів (вулиця Студентська), капітальний ремонт ділянки дороги Берестечко – Піски в с.Піски (вулиця Бродська), експлуатаційного утримання ділянки дороги Горохів-Холонів-Звиняче-Новосілки в с.Звиняче (вулиця Застав’я), експлуатаційне утримання ділянки дороги ст. Звиняче в с.Звиняче (вул.Шевченка), експлуатаційне утримання ділянки дороги Маруся-Михлин, капітальний  ремонт ділянки дороги Угринів-Дубова Корчма, експлуатаційне утримання дороги Бубнів-Ватин-Скірче-Чорний Ліс.

Теж саме цією комісією було ініційовано облаштування зупинок громадського транспорту по трасі Луцьк-Радехів-Львів.

2.     Підвищення енергоефективності на Волині.

Профільною комісією було внесено зміни до Регіональної програми підвищення енергоефективності Волинської області на 2011-2020 роки.

У 2015-2016 р.р. за цією програмою було впроваджено 1548 енергозберігаючих заходів, на реалізацію яких було спрямовано 198,7 млн. гривень. Зокрема, по області було встановлено більше 70 твердопаливних котлів в заклади ЖКХ та освіти.

3.     Сприяння довгостроковій цільовій програмі  «Житло для молоді» та Регіональній програмі будівництва (придбання) доступного житла у Волинській області.

Нашою комісією було підтримано обласну програму по забезпеченню квартирами учасників АТО.

Також профільною комісією було внесено зміни в Регіональну програму будівництва (придбання) доступного житла у Волинській області на 2012-2017 р.р., програму «Житло для молоді», цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Усі вищеназвані програми включають умови пільгового кредитування для придбання та будівництва житла.

 Так, лише для програми «Власний дім», що спрямована на село, за рекомендаціями комісії було закладено у бюджет області на 2016 р. 5 800 000 грн.

Щодо моєї робота у постійній комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики повідомляю наступне.

За моєї ініціативи бюджетною комісією було погоджено ремонт даху лікувально-профілактичного закладу Берестечківська районна лікарня № 2 на суму 500 тис.грн (на умовах співфінансування), заміну газових котлів на твердопаливні в Угринівській ЗОШ І-ІІІ ст. Горохівського р-ну на суму 800 тис.грн., виділення 200 тис.грн. на ремонт даху в будинку культури с.Скобелка, 75 тис.грн. для ремонту санвузлів у школіс.Скірче, 225 тис.грн. на ремонт амбулаторії в смт. Сенкевичівка, 300 тис.грн. на ремонт дороги Квасів-Охлопів-Сільце, ремонт даху будинку культури в с.Мирне на суму 100 тис.грн., заміну вікон в ЗОШ I-IIIст. в с.Борочиче на суму 45 тис.грн., заміну вікон та дверей в ЗОШ I-IIIст. с Журавники на суму 150  тис.грн. та заміну санвузлів у ЗОШ I-III ст. с.Звиняче на суму 75 тис.грн.

Всі вищезгадані пропозиції було підтримано сесією обласної ради.

Я також  беру активну участь у всіх засіданнях сесії обласної ради.

Зокрема, під час звітного періоду сесією обласної ради було підтримано два мої запити. Перший запит стосувався виділення коштів на ремонт ДНЗ у с. Шклинь на суму 1 млн. грн. та реконструкцію кінотеатру у м.Берестечно на суму 2,5 млн. грн. Другий запит стосувався виділення коштів на ремонт патологоанатомічного відділення Горохівської ЦРЛ на суму 960 тис.грн.

По другому напрямку- робота по виборчому округу.

Крім роботи в комісіях я постійно виїжджаю на свій виборчий округ, де зустрічаюся зі своїми виборцями, головами сільських рад, депутатами районної ради, керівництвом Горохівської районної адміністрації.

За моєї ініціативи було проведено зустріч із сільськими, селищними та міськими головами Горохівського району, депутатами Горохівської районної ради та її керівництвом на базі культурного центру у с.Михлин.

Протягом року я неодноразово спілкувався із представниками Сенкевичівської, Скобелківської та інших громад, із простими громадянами щодо процесу об’єднання громад. Я завжди підтримував бачення людей щодо того де і як створити кращу громаду, оскільки саме людям у цій громаді жити.

Під час зустрічі вивчав запити окремих громадян, проблеми які мають місце в сільських радах та на рівні району.

Мною в повній мірі було використано наданий мені депутатський фонд, всі кошти якого були використані для надання допомоги людям, які до мене зверталися. Як правило, кошти із депутатського фонду спрямовувалися на допомогу важкохворим людям не лише із мого округу, а й зі всього Горохівського району.

Звичайно ж, як свідомий українець, не міг я залишитися осторонь і війни на Сході України.

Так у 2014 р. я із групою однодумців заснував благодійний фонд «Волинь-2014», основною метою якого є здійснення благодійної діяльності в інтересах України, сприяння зміцненню обороноздатності і мобільної готовності військових формувань, допомога та соціальний захист постраждалих внаслідок збройних конфліктів. За період 2014-2016 р.р. БФ «Волинь-2014» надав благодійної допомоги більше як на десять мільйонів гривень, зокрема, один мільйон грн. було надано ПОСП ім. Шевченка, яке я очолюю уже тридцять років.


Також  півмільйона благодійної допомоги було надано безпосередньо  ПОСП ім. Шевченка на звернення матерів мобілізованих, представників батальйонів та добровольців. Я радий від того, що ці кошти послугували добрій справі, адже куплені за гроші амуніція, бронежилети та каски врятували не одне життя.
Не забуваю я також ветеранів війни. Уже багато років напередодні Дня Перемоги учасникам бойових дій, інвалідам війни І-ІІ групи, які проживають на території Угринівської та Михлинськоїсільских рад була надана матеріальна допомога. З особливою увагою я відношусь до проблем дітей, інвалідів та малозабезпечених. Зокрема, Благодійній місії «Сонце любові»,яка опікується інвалідами було надано 15 000 грн. допомоги, благодійному фонду «Рух», який підтримує малозабезпечених талановитих дітей - 3 000 грн. Також ПОСП ім. Шевченка неодноразово надавало матеріальну допомогу хворим та малозабезпеченим.


Крім окремих громадян, мною, як депутатом надається посильна допомога громадам сіл. Так звітному році було виділено кошти на ремонт теплотраси у школі с. Угринів, надавалася допомога на спорудження дитячого майданчику в с. Загаї тощо. Також постійно надаю допомогу релігійним громадам.
Веду постійні прийоми громадян, незалежно від офіційних днів і годин прийомів. Намагаюся всім чим можу допомагати не лише своїм  виборцям, а й жителям всього Горохівського району.

 

 

Коментарі
08 Листопада 2016, 00:02
Що він зробив, як депутат? Втрутився в церковні справи, ставши ініціатором міжконфесійного конфлікту в селі Угринів. І повірте, історія запам'ятає саме це його "досягнення"!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024