Рятувальники розповіли горохівським школярам про вибухівку та пожежі

16 Листопада 2016, 15:03
1517

Волинські рятувальники провели заходи з питань пожежної безпеки та цивільного захисту для учнів НВК «школи-гімназії І-ІІІст.» міста Горохова.

Під час заходу йшлося про основні правила безпеки життєдіяльності. Рятувальники окреслили основні причини пожеж, зазначивши, що зазвичай їх виникнення спровоковане людською недбалістю та байдужим ставленням до власної безпеки, - про це йдеться на сайті Горохівської РДА.

Також рятувальники організували виставку пожежно-рятувальної техніки та спеціального обладнання і розповіли дітям, у яких випадках вони використовуються. Учням було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження, ознайомитися з роботою пожежних автомобілів. Кожний мав можливість приміряти бойовий одяг, каску, посидіти за кермом автомобіля, покористуватись гідравлічним обладнанням, тощо. 

Був обговорений алгоритм дій на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів. Фахівці Служби порятунку закликали викладачів пояснювати вихованцям, що підозрілі предмети за жодних обставин не можна зачіпати, а натомість повідомити про знахідки дорослих і зателефонувати на «101». Крім того, рятувальники поінформували про правила поведінки під час терористичної загрози та в умовах, наближених до воєнних.

На згадку про проведене дійство педагоги отримали пам’ятки про основні правила безпеки життєдіяльності. Діти залишились у захваті та пообіцяли завжди дотримуватись правил, які збережуть їх здоров’я та життя.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024