Гроші зі школи у Заборолі планують перекинути на добудову ЗОШ у Горохові

17 Листопада 2016, 10:10
2135

Горохівська школа отримає кошти, за  які мали добудовувати Заборолівську.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 16 листопада, - повідомляє ІА «Волинські новини».

Голова комісії Андрій Турак зауважив, що про відсутність проектно-кошторисної документації повідомляв голова Луцької РДА. Своєю чергою, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що питання вивчав розпорядник коштів.

В Осівцях Камінь-Каширського району, з його слів, нині будують «школу-гігант», хоча у Волиньраді розробили значно економніший проект, який чомусь не взяли до уваги. Він нагадав, що 10 років тому «діячі» заливали фундамент школи, який згодом довелося розібрати. Нині, мовляв, знову втілюють в життя проект, який доведеться зупинити через високу вартість робіт. Щодо школи в селі Оленине Камінь-Каширського району, управління капітального будівництва, з його слів, протримало кошти на своїх рахунках, а тепер пропонує перекинути їх на об’єкт в Осівцях. Він пропонував взяти до уваги проект будівництва школи в Осівцях, який пропонували в облраді і який дозволить збудувати нормальну школу навіть на вже залитому фундаменті, замість «закопування 50 мільйонів у землю». На думку депутата, не варто спрямовувати кошти з Олениного в Осівці та знімати мільйон гривень з добудови школи у Заборолі, спрямовуючи кошти на реконструкцію Горохівської ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 з добудовою їдальні та залу для занять хореографією.

У підсумку, члени комісії вирішили рекомендувати спрямувати кошти з об’єкту у Заборолі на школу у Горохові. Щодо школи в Осівцях, питання вирішили відкласти до понеділка. Під час наступного засідання комісії планують заслухати забудовника, представників управління капітального будівництва, проаналізувавши проект.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024