Житель Горохівщини розбив сусіду селезінку залізним товкачем

12 Грудня 2016, 15:46
2180

У Горохівському районі засудили чоловіка, який наніс товкачем  тяжкі тілесні ушкодження сусідові.

Бійка трапилася в селі  Охлопів Горохівського району. Чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння на території власного господарства побив сусіда залізним товкачем, про це стало відомо з судового документу.

У потерпілого виявлені такі тілесні ушкодження: післяопераційні рубці черевної стінки. В лікарні під час оперативного втручання виявлено накопичення крові в черевній порожнині, об'ємом біля 2-х літрів та розрив селезінки в ділянці її воріт. 

Розрив селезінки в ділянці воріт, виник внаслідок дії з значною силою, під тупим кутом, тупого предмета зліва направо та спереду назад, що призвело до зміщення нижнього полюса селезінки по відношенню до ніжки селезінки в ділянці її воріт. По ступені тяжкості, виявлені тілесні ушкодження, відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, які є  небезпечними для життя в момент заподіяння. Допускається виникнення таких ушкоджень внаслідок нанесення удару предметом, представленим на експертизу в якості речового доказу.

Потерпілий під час суду просив стягнути зі сусіда 5000 гривень заподіяної шкоди та суворо того не карати. Підсудний відшкодував повністю матеріальні збитки на лікування.


Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п'ять) років. Проте на підставі ст.75 КК України засудженого звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3(три) .

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024