Чи поміняють в угринівській церкві священника?

18 Січня 2017, 14:03
3721

В угринівській церкві, яку зі скандалом перевели з УПЦ під керівництво УПЦ КП, наступні кадрові зміни.

У селі Угринів не вщухають міжконфесійний скандали. Нагадаємо, кілька років тому церкву в якій правив священник  Москвського патріархату силою перевели під керівництво Волинської єпархії УПЦ КП. Конфлікт мав продовження, адже у батюшки котрого з боєм виганяли з церкви, хотіли відібрати будинок у якому той проживає багато років.

Безпосереднім учасником конфлікту та опонентом священника від УПЦ був священник Микола Сегет, який і правив в угринівському храмі після вказаних подій.

Наразі на сайті Волинської єпархії Української православної церкви з’явилося повідомлення, що Микола Сегет, ймовірно більше не правитиме в церкві села Угринів. Натомість з 15 січня богослужіння там  проводить священик Михайло Стрільчук, настоятель парафії апостола Андрія Первозваного в селі Дубова Корчма, котре входить до Угринівської сільської ради.

Також у публікації на сайті УПЦ йдеться: «Нинішнього «настоятеля» захопленого храму УПЦ Миколу Сегета, швидше за все, взагалі заберуть з приходу. Однією з версій того, що це нарешті сталось, у селі називають його цілковиту некомпетентність, через яку прихожани й просили керівництво Волинської єпархії УПЦ КП про заміну».

Тим часом в конкуруючій волинській єпархії– в Українській православній церкві Київського патріархату, поки що не беруться, ані підтверджувати, ані спростовувати таку інформацію.

Голова інформаційно-видавничого центру протоієрей Віталій Собко з цього приводу зазначив: «Чесно кажучи я нічого про це не знаю. Коли відбуваються зміни настоятеля, то митрополит видає указ, указу я не бачив».

На запитання журналістів Району.Горохів чи скаржилися прихожани на Миколу Сегета він відповів: «Митрополит постійно спілкується з людьми, можливо були якісь скарги, але мені про це невідомо».

Тим часом місцеві жителі розповіли, що у селі кажуть, що Микола Сегет буде чергуватися зі своїм колегою зі села Дубова Корчма. Тобто священики правитимуть у храмі  через тиждень.

До слова, один із головних ініціаторів переходу храму з Московського патріархату у Київський, є місцевий аграрій Андрій Турак. Дехто з людей стверджує, що землевласник посварився  з батюшкою, і це ніби стало причиною наступних кадрових ротацій в угринівській церкві.

Нагадаємо, Андрію Тураку також приписують немалий вплив на децентралізацій ні процеси у Горохівському районі.

Наталка Поліщук

Коментарі
18 Січня 2017, 16:38
Як то кажуть: "Коли добре, то не шукайте кращого"... Це говорить про громаду. Був священик, люди були в лоні православної церкви, то їм потрібно було "патріотичну" церкву, піти в розкол... ну от забрали церкву, вже все мало б бути бомбезно. Тепер нема "московського" попа, вже гроші за свічки не "перераховують в Москву, щоб потім наших хлопців вбивати"... А ле і тут проблема. Вже й "патріотичний священик" не влаштовує. Так можна і біля розбитого корита залишитися
20 Січня 2017, 16:41
Громада шукає чистоти в церкві і достойного священослужителя. А те що "московського попа погнали" - це на краще, вже вистачає для нас чужоземних напучувань.
21 Січня 2017, 01:45
А як православна віра пов'язана з чужоземними напучуваннями?
22 Січня 2017, 00:06
пучить їх. тре їм еспумізану підвезти. угринівським привіт, їх чекає ще багато сюрпризів, один крутіший за другий.
22 Січня 2017, 13:26
в своїй хаті своя правда і сила і воля Має бути єдина українська церква
23 Січня 2017, 15:56
і всеодно, шо з тією "церквою" ніхто в світі не рахується... Мали церкву, але поміняли не знати на що...
04 Лютого 2017, 02:07
Шановні прихожани не купуйте у циган на ринку саморобні ікони.Вони виготовлені в кустарних домашніх умовах і звичайно не освячені.А тому окрім проблем та негараздів вам нічого не принесуть.Купуйте ікони тільки в храмах.<br/>Коментар додано.
04 Лютого 2017, 18:11
Не ходіть в церкву Київського патріархату. Вона теж виговолена в кустарних умовах
05 Лютого 2017, 00:52
І НАВІЩО НАМ ГУНДЯЄВСЬКІ ЕМІСАРИ ТА КОНТРАБАНДИСТИ
16 Лютого 2017, 02:35
Головне не пускайте в дім та нічого не каупуйте у осіб з циганською зовнішнітю ,навіть якщо пропонують купити ікону тайна вечеря недорого
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024