У Горохові відбувся концерт для дітей-сиріт

19 Січня 2017, 16:36
2216

З давна існує в нашому православному народі благочестивий звичай, прославляючи Богомладенця Христа, творити справи милосердя.

Вже доброю традицією стало проведення священиками Горохівського та Мар'янівського благочинь УПЦ щорічних Різдвяних благодійних концертів з метою збору коштів для дітей-сиріт,  для тих, кого доля обділила можливістю мати люблячих батьків, - про це повідомили у Волинській єпархії УПЦ.

 Адже діти, які з перших років життя не отримують батьківського тепла і турботи, потребують пильної уваги й опіки з боку держави, а також людей, яким небайдужа їхня доля.

Саме такі люди зібралися 15 січня у РНД «Просвіта» міста Горохова,  де відбувся 11-й  Різдвяний благодійний концерт  для дітей-сиріт. Всі, хто небайдужі до дитячих сліз, прийшли сюди щоб не тільки насолодитись чудовими виступами православних колективів, але і допомогти посильними грошовими пожертвуваннями горохівським обездоленим  дітям та сиротам.

Розпочався концерт зі співу тропаря свята Різдва Христового, який заспівали священики Горохівського і Мар'янівського благочинь, після якого до всіх присутніх звернувся благочинний Горохівської округи протоієрей Валерій Пилипчук.  Він привітав усіх  присутніх у залі із  Різдвяними  святами та закликав допомогти сиротам району благодійними коштами.

Сценарій цьогорічного концерту являв собою театралізоване дійство під назвою  «Різдво Христове у селі», сюжет  якого не міг не зворушити усіх присутніх  у заповненому залі  РНД «Просвіта». 

Так його учасники виступали у ролі колядників, які вітали з Різдвом імпровізовану родину церковного старости. А наприкінці «господар» і «господиня» усиновили сироту. Таким чином глядачі стали свідками  чуда, що сталось у день Різдва Христового. 

Радіє серце, коли небайдужі до чужого горя люди, щороку кількість яких збільшується,  приходять   розділити свято з сиротами,  обездоленими,  з тими,  хто попав у складні життєві  ситуації. Адже, кошти, які  збираються  під час Різдвяного дійства служать посильною допомогою для таких діток  Горохівського району, яких налічується більше 60-ти.

Щоб  якнайповніше всі могли відчути радість різдвяних свят, наймолодші учасники концерту, вихованці недільної школи при храмі Різдва Христового м. Горохова принесли в дарунок театралізований український вертеп та привітали своїми колядками та віншуваннями присутніх.

Не могли не зворушити присутніх на концерті  виступи  церковних  хорів Свято - Михайлівського храму  с.Бужани,  Свято-Анно-Зачатівського храму  с.Ржищів,  Свято-Різдво-Богородичного храму с.Цегів, Хрестовоздвиженського храму с.Ощів, Свято-Георгіївського храму с.Бережанка, Свято-Миколаївського храму с.Скобелка,  молодіжного  хору  храму  Різдва  Христового  та дитячого хору «Щедрик» з м. Горохова.

Також глядачі мали змогу побачити ще один прекрасний різдвяний вертеп, який приготували активні молоді жителі села Борочиче. Із вуст дітей зворушливо звучали побажання і колядки, які мов ангелята, звіщали Добру Вість.

Вперше в концерті взяв участь хор Горохівської організації  УТОС, який порадував  глядачів  дзвінкоголосим  співом низки  різдвяних  колядок.

Не  обійшлося на святі і без хору священиків, які щороку радують своїми чудовими  різдвяними піснеспівами.

Учні недільних шкіл с.Звиняче, с.Скобелка та с.Ярівка також долучилися до збору коштів для сиріт, провівши благодійну ярмарку домашніх ласощів. Охочих поласувати задля благодійності виявилося чимало, тож дитяча випічка розійшлася досить швидко, поповнивши благодійну скарбницю  на 1500 грн.

Майже три години концерту промайнули, як хвилина. Наприкінці благочинний Мар'янівської округи прот. Миколай Черняк привітав всіх з різдвяними святами, закликавши зберігати батьківські традиції і всіх дружно «єдиними вустами» заспівати колядку «По всьому світу стала новина».













 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39