В селі Ощів відбувся літературно-мистецький вечір

25 Січня 2017, 13:22
2749

«З Різдвом Христовим, Україно» – саме таку назву мав літературно-мистецький вечір, що відбувся 21 січня 2017 року у клубі села Ощів.

Організаторами дійства були Наталія Шваєвська та Микола Ващук, - про це йдеться на сайті Хрстовоздвиженського храму села Ощів.

Розпочався захід із чарівного заспіву колядників. Дарували чудовий настрій та насолоду вокальний ансамбль БК села Терешківці та хор духовної пісні Хрестовоздвиженського храму села Ощів, який нещодавно став учасником ХІ Різдвяного благодійного концерту для дітей-сиріт у РНД «Просвіта» м.Горохова.

Учні Терешківцівської та Ощівської шкіл майстерно підготували різдвяний вертеп, у якому не тільки розповідається традиційна євангельська історія, а і порушуються актуальні проблеми сучасності. Крім того, вертеп – давній український обряд, у ньому вкорінилося чимало суто народних персонажів, зокрема, Жид, Циган та ін. Радували глядачів майстерною акторською грою Дмитро Антонюк, Роман Савчук, Василь Порванський, Богдана Кравчук, Наталія Сидорук, Богдана Шваєвська, Аліна Антонюк, Соломія Гурець, Орися Ходоровська, Соломія Грищук, Максим Пасєка, Сергій Білан, Орест Ходоровський, Тарас Грищук, Віталій Порванський, Михайло Брикайло, Іван Ектов. Особливо зворушливим моментом концерту було засівання маленькими пастушками усіх людей «на щастя, на здоров’я, на Новий рік, на многії літа!». Прекрасні музичні вітання подарували присутнім у залі Аліна Антонюк та Богдана Ващук.

Прикметно, що такий чудовий захід відбувся після великого свята Богоявлення, адже у селі Ощів ще 100 років тому діяла Богоявленська церква, чимало ощівчан ще й досі шанують і не забувають про мале престольне свято.

Наприкінці вечора до глядачів звернувся священик Роман Світлик. Отець Роман подякував усім артистам за чудово проведене дійство, а також відзначив, що робити справи милосердя просто необхідно в сучасному суспільстві.

Опісля до присутніх із вітальним словом звернулася Терешківцівський сільський голова Тамара Войтович, яка побажала усім мирного неба та світлого майбутнього.

Під час концерту і священики, і артисти єдиним духом висловлювали надії на скоре настання миру на нашій рідній землі, щоби не ридали матері, дружини та діти, щоби Україна перестала втрачати найкращих своїх синів. Бо поки проводяться такі дійства, поки лунає народна пісня – житиме нація, її самобутність, відроджуватимуться патріотичні почуття і ми обов’язково переможемо.






 

Роман НОВОСАД

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024