У Горохівському районі готуються до повені та паводків

31 Січня 2017, 18:55
2095

30 січня у голови райдержадміністрації Любові Матвєєвої відбулися штабні тренування органів управління та формувань ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій та підготовки до пропуску льодоходу, повені і паводків.

Про це йдеться на сайті Горохівської РДА.

Мета навчання: перевірити реальність планів оповіщення посадових осіб, що входять до складу Горохівської місцевої комісії з питань техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, мобільної групи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій району; уточнити плани реагування на надзвичайні ситуації, які  пов’язані з паводками, підтопленнями, затопленнями на території району; вдосконалити практичні навички керівного складу, працівників органів управління та сил  ЦЗ району щодо аналізу та оцінки повеневої обстановки, з підготовки обґрунтованих пропозицій для подальшого прийняття  управлінських рішень; відпрацювати порядок інформаційної взаємодії районного та місцевих штабів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. На заняття виносилися питання: Приведення органів управління та сил цивільного захисту району у готовність до дій за призначенням.

Організація  планування заходів захисту населення і територій  району і від  можливих наслідків весняного льодоходу та повені. Дії  органів управління  цивільного захисту ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту району   з організації управління виконанням заходів і робіт з  ліквідації наслідків  проходження весняного льодоходу та повені.

Начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій доповідав про хід виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у зонах стихійного лиха. По закінченню занять було підбито попередні підсумки спільного штабного тренування, вказано на типові недоліки в роботі працівників органів управління цивільного захисту.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39