«Професійна компетентність»: ділова гра з елементами тренінгу в Горохові

01 Лютого 2017, 14:25
засідання 1751 Джерело: З сайту НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» м. Горохів
засідання

У Горохівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.» м. Горохів провели засідання постійного діючого комітету, над науково-методичною проблемою «Розвиток професійних компетентностей, інноваційної та методичної культури педагога».

Про умови реформування освіти задля забезпечення її якості розповідав заступник директора з навчально-виховної роботи Бочковський Валентин Дмитрович. Про цей йдеться на сайті школи.

Засідання проходило у формі ділової гри з елементами тренінгу.

Учителі проаналізували компетентний підхід до навчання, розглянули чинники розвитку вчителя-професіонала. Увагу педагогів акцентували на ключових якостях, якими має володіти сучасний вчитель. Серед них можна виділити такі компетентності: соціальна, професійна, оздоровча, загальнокультурна, громадянська, інформаційна.

Професійна компетентність учителя з часом змінюється і її необхідно постійно розвивати. Саме це довели педагоги в процесі роботи.

Методом «мозкового» штурму та пошуку розв’язку проблемних педагогічних ситуацій вивели формулу компетентності.

Компетентність = мобільність знань + гнучкість методу + критичність мислення.

Ракурси роботи на занятті були неповторними, вражали оригінальністю. Педагоги висловили думку, що дане заняття сприятиме поповненню їх кейсів та портфоліо новими методами, проблемами та інноваціями. Це сприятиме успішній реалізації компетентного підходу.

Коментарі
01 Лютого 2017, 23:45
Супер,нам усім потрібно вчитись і працювати
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39