«Слава живим героям і світла пам'ять тим, хто відійшов у вічність!» - Любов Матвєєва у зверненні до горохівчан

20 Лютого 2017, 12:03
2461

Сьогодні, 20 лютого Україна вшановує подвиг учасників Революції гідності та увічнює пам’ять Героїв Небесної Сотні.

З нагоди цього дня, до горохівчан звернулась голова районної державної адміністрації Любов Матвєєва.  Про це повідомляє офіційний сайт Горохівської РДА.

Текст звернення подаємо без змін.

«11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. В цей день ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході України. Усіх, хто власним життям демонструє щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.

Мирний суспільний протест, розпочатий у листопаді 2013 року, розростався, досягши свого апогею у третій декаді лютого 2014 року. У ті лютневі дні і ночі під час сутичок протестувальників із представниками силових структур у центрі столиці України загинули понад сто осіб і сотні були поранені, найбільше – 20 лютого. Загиблих від снайперських пострілів учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

Цей день – незаперечний доказ відродження Української нації, нашої держави. Це підтвердження того, що події на Майдані змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній й незалежній Україні. Революція Гідності змінила не тільки країну. Вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе бодай маленьку, але відповідальність, навчилися бути небайдужими. В державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього. Будуючи нову країну, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня. Для нас є святим обов’язком вшанувати Героїв та не зрадити ідеали Революції Гідності.

Хочу низько вклонитися тим, чиє життя було підступно обірване, і тим активним учасникам революційних подій, які дочекалися перемоги Євромайдану. Без вашої твердої громадянської та національної свідомості й відваги хід історії не був би змінений на правдивий.

Бажаю всім нам гідно продовжити справу, розпочату істинними патріотами України. Миру усім, добра, злагоди, волі та перемоги.

Слава живим героям і світла пам'ять тим, хто відійшов у вічність!»

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром