Горохів: панахидою та годиною-пам'яті вшанували учасників Революції гідності

21 Лютого 2017, 10:03
1239

З нагоди дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті загиблих у Горохові відбулась панахида. Її провів клірик Свято-Вознесенського храму УПЦ КП отець Валерій. Усі бажаючі зібрались біля Символічного Хреста-пам’ятника «Борцям за незалежність України».

Присутні щиро помолилися за душі невинно убитих на Майдані 3 роки тому, а також бійців, полеглих під час війни з російськими окупантами на Сході країни. Після того, як виконали молитву «Отче наш», відбулася година-пам’яті «Героям Небесної Сотні присвячується».

З промовою виступила голова райдержадміністрації Любов Матвєєва:

Українці вкотре довели, що ми – свободолюбива нація, яка має високу людську та національну гідність. Герої Небесної сотні мають стати прикладом для кожного свідомого українця. Ми маємо робити все від нас залежне, щоб ті смерті не були марними.  Країна після трагедії стала іншою і потребує реальних змін в усіх сферах життя. Будемо завжди пам’ятати героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули в зоні АТО. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Але якою ціною? Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж останніх місяців, не залишили байдужими. Важкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях.

У заході взяли участь і виступили депутати районної ради Василь Пащук, Леонід Кравчук та інші.

Учні Горохівської школи, імені Івана Франка підготували пісні та вірші патріотичного змісту. А камерний хор «Дзвони» РНД «Просвіта» виконав молитву «Вічна пам’ять».

Присутні на заході поклали квіти до Символічного Хреста-пам’ятника.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024