Горохів: біля стихійних смітників встановлять камери

08 Березня 2017, 11:53
Фото ілюстративне 2507
Фото ілюстративне

Лише 50,2 % мешканців райцентру уклали договори зі ТзОВ «Еталон» про надання послуг із вивезення побутових відходів. 

Постає питання: куди половина жителів Горохова діває непотріб зі своїх осель і подвір’їв та як у рамках закону змусити  місцян до елементарного порядку? 

Про це і про інше з присутніми на засіданні громадської ради  вели діалог голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, заступник Горохівського міського голови Максим Ящукевич, головний архітектор району Микола Стопачинський, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Тивонюк.

Повідомляє газета «Волинь»

Постійну проблему стихійних сміттєзвалищ  у провінційному Горохові учасники засідання назвали наслідком недосконалого українського законодавства. 

У європейських країнах кожен поважаючий себе громадянин не дозволить собі викинути серед вулиці бодай папірець, багатьох від подібного стримують чималі штрафи. До цього ж  європейці, певно,  мають сором, не уявляючи, як одні виконують, а інші ігнорують закон про вивіз побутових відходів.  

Поводження з ними в Україні, з інформації голови громадської ради Людмили Бондар,  регулюється 13 законодавчими актами.  

Після тривалої дисткусі все-таки вирішили, як боротимуться з горохівчанами, в смітті котрих потопають виїзди з Горохова, території соснини, ДТСААФу, ПМК-16, старого кладовища, пам’ятника розстріляним євреям, довколишні береги і ліски.

Зреагувавши на звернення, прийняте на попередньому засіданні громадської ради, на засіданні виконкому міської ради 1 березня цього року було створено спеціальну комісію, яка складатиме адмінпротоколи на тих горохівчан, які не укладуть договори з ТзОВ «Еталон» до 20 березня цього року.  

Документ відправлятимуть у суд. Прізвища тих, хто надалі вирізнятиметься цинізмом і байдужістю, будуть оприлюднені на офіційному сайті Горохівської міської ради і опубліковані в районній газеті, щоб платники послуг «Еталону» знали, хто за їх рахунок виносить сміття у контейнери і до трактора. Попереджувальні листи невдовзі отримають керівники організацій і установ міста.

Дискутували про подвірні обходи, міркуючи, що з ціллю заключення договорів їх могли б здійснювати з еталонівцями депутати, еталонівці і муніципали. Що ж до стихійних смітників, казали, що біля них ефективно спрацюють відеокамери і місто знатиме своїх «героїв».

Знову приглянувшись до Європи, запланували порахувати не лише вартість контейнерів із кришками, а й спеціального автомобіля, призначеного для їх вивезення.

 

Коментарі
08 Березня 2017, 19:18
І нащо фото зі Львівських вулиць викладати ?
08 Березня 2017, 20:54
Де ж то в Горохові таке сміття є? Навіщо такий обман показувати?
09 Березня 2017, 00:50
Чому будинки пл Студентській не укладають договорів на вивіз сміття?Культурні люди.в основному викладачі перетворили яму довгобуду в таке гидоття,що не передати словами-собаки розтягують памперси.проладки,труси з слідами крові....Де культура?Ось там встановіть камери і буде видно культуру людей.Або взяти соснину-суцільний смітник.Одним словом -"ЄВРОПЕЙЦІ"Нехай Я пройдеться цими місцями і побачить чи це обман в Горохові.
09 Березня 2017, 15:16
Під фото підпис: «Фото ілюстративне»
09 Березня 2017, 21:06
Та я бачив що фото підписано «Фото ілюстративне». То що не можна реальне фото викласти?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024