«З невеликої ділянки можна мати більше користі, ніж з гектарів городу» - районний центр зайнятості провів чергові семінари

19 Березня 2017, 20:09
1984

У Горохівському Районному центрі зайнятості відбулися два чергові семінари: «Раціональне використання присадибної ділянки» та «Технологія вирощування зернових культур».

Заходи проходили в рамках Зимової агрошколи.

Своїм досвідом раціонального використання невеликої присадибної ділянки розміром 10 сотих ділився безробітний Петро Криштальський. Чоловік полюбляє овочі, з невеликої площі землі йому вдається збирати хороші врожаї овочів, фруктів, горіхів та ягід. Вистачає не тільки для власних потреб, а й на продаж.

Дійшли висновку, що при дотриманні умов сівозміни, агротехніки, раціональному підході до вибору посівних культур з невеликої ділянки можна мати більше користі, ніж інколи з гектарів городу.

Сучасними технологіями вирощування зернових культур ділився викладач Горохівського коледжу ЛНАУ Василь Демчук.

Сьогодні в Україні пшениця є стратегічною зерновою культурою, виробництво якої напряму пов’язане з продовольчою безпекою. В останні роки середня урожайність пшениці в Україні становить близько 30 ц/га тоді як провідні господарства збирають по 80-90 ц/га. До слова, рекордну урожайність було зафіксовано у 2015 р в Англії – 165 ц/га.

Зараз рідко хто в селі не сіє зернових. Виявляється, на родючій Горохівській землі за певних умов можна досягти урожайності зернових до 100 ц/га. Практичні поради викладача по оптимальних термінах посіву, обробітку, підживлення та захисту посівів, звичайно, стануть корисними одноосібникам.

Цікавою була інформація про нові районовані сорти пшениці, виведені спеціально для вирощування на певних грунтах та відповідному кліматі.

Викладач Василь Демчук провів семінар в Горохівському центрі зайнятості завдяки запрошенню Волинського обласного учбового центру АПК.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024