У Києві обговорили питання реформ на Горохівщині

21 Березня 2017, 20:16
1580

Під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України, що відбулась 20 березня 2017 року було обговорено чимало питань.

Однак ключовою темою засідання, у якому взяла участь і делегація Волині на чолі із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, був розвиток за всіма напрямками, особливо що стосується реформ, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Тож під час засідання виступали ряд міністрів, зокрема Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян, Міністерства освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун, які своєю чергою розповіли про стратегії у кожній галузі на кілька років уперед.

Щодо соціальної сфери, то актуальною на сьогодні є реформа системи охорони здоров’я, про головні зміни в якій розповіла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За словами голови Горохівської райдержадміністрації Любові Матвєвої, міністр відзначила питання створення округів, а зокрема те, що округів можна зробити багато, але на сьогодні тільки на 60 % забезпечена комплектація лікарів.

Ще однією важливою для районів піднятою темою на засіданні Ради стала реформа системи освіти, адже наразі триває зреорганізація малокомплектних шкіл. За останні два роки у Горохівському районі цей процес охопив 9 таких шкіл. Однак, як відзначила Любов Миколаївна, претензій досі не було ні від батьків, ні від педагогів, адже працює програма щодо шкільних автобусів, яка співфінансується з районного бюджету.

Окрім цього, як зазначив Ігор Ярмольський, обговорили питання підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

Щодо проведення децентралізації влади, то своїми думками поділився голова Любешівської райдержадміністрації Олег Кух. 

На його думку, окреслений шлях реформ є правильним і потужним. Це підтвердила і голова Горохівської райдержадміністрації, яка відзначила позитивний ріст економічних показників, про що стало відомо із численних виступів на засіданні Ради.

Коментарі
23 Березня 2017, 17:51
...Щодо соціальної сфери, то актуальною на сьогодні є реформа системи охорони здоров’я, про головні зміни в якій розповіла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.... В Горохові ці " зміни " зразу ж стали помітні. Багато людей, які були в районній поліклініці 20.03. спостерігали, як в автомобіль швидкої допомоги грузили .... колоди порізаних тополь. Це жах!!!
23 Березня 2017, 19:04
А в чому заключається розуміння слова - реформа, для президента, міністрів і в. о. міністрів і головам рда та ода? Хіба ж то реформи, скоротити все що можна, ліквідувати все що можна, обєднати все що можна? А в тому що не має нарікань ні від кого - не варто тішити себе ілюзіями, Янукович теж розказував що не має нарікань)))).
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024