Горохівщина: у трьох селах знайшли снаряди й міни часів Другої світової

29 Березня 2017, 17:57
2399

Упродовж останніх 2 днів до служби порятунку «101» надійшло декілька звернень громадян з повідомленнями про виявлення невідомих підозрілих предметів, схожих на боєприпаси. Їх знайшли  у селах Галичани, Мислині та Озерці Горохівського району. Повідомляє Управління ДСНС України у Волинській області.

Працівники групи піротехнічних робіт оперативно виїхали і працювали по кожному з випадків: обстежили 0,37 гектарів території для виявлення і знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Також, фахівці-піротехніки вилучили та знешкодили усі небезпечні знахідки, а це - артилерійські снаряди та мінометні міни часів Другої Світової війни у кількості 8 одиниць. Це здійснили шляхом контрольованого підриву на спеціально відведеному майданчику з дотриманням правил техніки безпеки.

Працівники ДСНС звертаються до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером «101» або «102».

У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою ЗАБОРОНЕНО:

– наближатися до предмету;

– пересувати його або брати в руки;

 –розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет;

– користуватися запальничками, іншими джерелами відкритого вогню, а також предметами, що можуть його утворювати; переміщувати вибуховий пристрій (підозрілий предмет) або змінювати його положення.

При знаходженні вибухового пристрою або підозрілої речі НЕОБХІДНО:

– відійти на безпечну відстань;

– зберігати спокій;

– негайно повідомити про знахідку представників пожежно-рятувальної служби та міліції за номерами телефонів «101» та «102»;

– припинити всі види робіт у районі виявлення даного предмета;

– не користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

– дочекатися прибуття фахівців, щоб вказати місце знахідки.

Пам’ятайте! Одна з основних причин нещасних випадків з вибуховими пристроями – грубе порушення елементарних правил безпеки.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39