Дубова Корчма: спіймали порушників, які накрали дубів на 82 тисячі

04 Квітня 2017, 19:35
4446

Біля села Дубова Корчма Горохівського району зловили порушників, які незаконно вирізали дерева. Це сталось в понеділок, 3 квітня.

Близько 23:00 працівники мобільної рейдової групи державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» спільно з лісовою охороною Боголюбського лісництва затримали осіб, які зрізали сім дубів. Про це повідомила прес-служба Волинського ОУЛМГ.

У Боголюбському лісництві працювала електропилка (це означає, що крадії лісу – «з досвідом» і вміють «працювати по-тихому»). Рейдова бригада направилася туди. Порушники, побачивши «Дастер», почали втікати. Лісоохоронці бачили, як з лісу виїжджав автомобіль марки «Форд Транзит», тож рухалися слідом.

Зупинили порушників серед поля між селами Мартинівка Луцького та Дубова Корчма Горохівського районів. В автомобілі не було доказів здійснення самовільної рубки лісу. Водій стверджував, що взагалі не виїжджав з лісового масиву.

Тим часом лісничий і помічник лісничого Боголюбського лісництва поїхали на місце, де виявили самовільну рубку. Там затримали іще одного чоловіка. Очевидно, він стояв «на фішці». Мабуть, не орієнтувався на місцевості, тож не зміг вчасно втекти.

Був із ними ще третій чоловік. Але, мабуть, «досвідчений», тож йому «колеги доручили» втікати з пилками. Зважаючи на те, що в лісі він орієнтується добре, лісовій охороні не вдалося наздогнати цього лісопорушника.

У результаті зафіксували факт крадіжки семи дубів на загальну суму збитків – 82 тисячі гривень. Очевидно, лісопорушники готували «товар», щоб до ранку вивезти з лісу.

Лісова охорона повідомила про цей факт поліцію. Адже за такі збитки вже передбачена кримінальна відповідальність.

Автомобіль лісопорушників забрали на штрафмайданчик. Троє затриманих осіб, а це жителі міста Луцька, також нині перебувають у відділку поліції. Цінну деревину секвестровали.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром