Горохівщина: хто не укладе договір про оренду землі платитиме збитки власнику

05 Квітня 2017, 16:36
1982

У Горохівському районі проінспектували використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів.

Про це говорили на робочій зустрічі Любові Матвєєвої з начальниками  відділу Держгеокадастру району у вівторок, 4 квітня.

А це, Сергій Рубаха та Павло Кусевич. На засіданні піднімали такі питання:

– відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам,

– укладення договорів оренди із землекористувачами господарських дворів на території району, які використовують ці земельні ділянки без правовстановлюючих документів,

– відшкодування збитків внаслідок їх використання. 

Законною підставою для сплати орендної плати є наявність умови  укладеного і зареєстрованого договору оренди. А землекористувачі, з якими не укладено цей договір , сплачують земельний податок на підставі положень Податкового кодексу України. 

Тому, для проведення орендної плати відповідно до вимог чинного законодавства України землекористувачам господарських дворів рекомендують  звернутися у відділ Держгеокадастру в Горохівському районі, для того щоб укласти договори оренди на свої земельні ділянки та сплати земельного податку. 

У випадку невиконання вимог Закону України, питання щодо відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам буде розглядатись на відповідній комісії райдержадміністрації. Також, будуть запрошені користувачі цих земельних ділянок, для яких складатимуть акти визначення розміру збитків власнику землі.

Адреса відділу Держгеокадастру в Горохівському районі: місто Горохів, вул. Шевченка, 17, тел. (03379) 2 -11-79, факс (03379) 2-18-35.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024