Картини бійця з Горохівщини показали в обласній юнацькій бібліотеці

06 Квітня 2017, 08:46
1351

21-річний демобілізований боєць 54-ої бригади Володимир Бабій, у якого лікарі діагностували онкологічне захворювання, продає власні картини, аби назбирати на лікування собі і дітям, які страждають від раку. 

Волонтери організували благодійну виставку картин Володимира у Волинській обласній юнацькій бібліотеці, - повідомляє Громадське. Волинь.

Володимир родом з Горохівщини розповідає, що малювати йому порадив айдарівець Руслан Кашаюк. Хлопець спробував себе у малюванні на склі і в нього все вдалося. Вже організовував виставку своїх картин, а вилучені кошти передавав на лікування онкохворих дітей.

«Володі поставили діагноз – 4 ступінь раку з метастазами. Лікувався і в Києві, і в Кропивницькому. В Києві зробили операцію, але хвороба прогресувала і потрібно було далі щось робити. Його фактично відправили з диспансеру помирати додому. Його мама проживає в Горохівському районі. Він туди до неї приїхав. Горохівські волонтери знали про цю ситуацію і відправили його до нас. Він приїхав до Луцька, в онкодиспансері ми домовились про його лікування. Там нам допомогли і його безкоштовно опромінюють. Проходить другий етап опромінення. І попереду його чекає хіміотерапія. Саме на неї ми збираємо кошти», – розповіла волонтер Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО Інна Голдованська.

Сам Володимир каже, що коли приїхав до Луцька, то його вага була 50 кілограм. Його фактично носили на руках. Зараз він почувається значно краще.

«Першу мою картину продали за дві з половиною тисячі. Півтори тисячі передали на лікування Данилку, якому 10 років і в нього рак крові, а решту – мені», – зазначає хлопець.

Хворий на рак атовець з Горохівщини рятує життя п’ятирічному хлопчику, пишучи ікони

Також Володимир додає, що познайомився з дівчинкою, яка вже пережила п’ять операцій на шлунок. Вона мріє навчитись грати на скрипці. Хлопець вже знайшов скрипку і планує на виручені з виставки кошти придбати її.

Виставка знаходитиметься у Волинській обласній юнацькій бібліотеці до кінця квітня.

Читайте також: «Звернувся на сході у госпіталь - сказали, що «кошу» від армії» - боєць з Горохівщини

Онкохворому атовцю з Горохова ківерчани зібрали 13 тисяч гривень

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024