Горохівщина: безробітні активно виконуюють громадські роботи

09 Квітня 2017, 18:53
1412

Громадські роботи – перспективний напрямок взаємовигідної співпраці, запевняють у Горохівському районному центрі зайнятості.

В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої ваги набувають громадські роботи та роботи тимчасового характеру. Завдяки їм можна пом’якшити або випередити наслідки безробіття, крім того – вирішуються нагальні питання соціального розвитку територіальних громад.

Більшість голів територіальних громад району зацікавлені у проведенні таких робіт: наводиться лад та благоустрій у населених пунктах, ремонтуються об’єкти соціальної сфери, проводиться очищення від сміття кладовищ, скверів, придорожніх смуг.

Сьогодні у питаннях організації громадських робіт з районним центром зайнятості активно співпрацюють Горохівська міська рада, Мар'янівська, Холонівська та Звинячинська сільські ради, які постійно дбають про чистоту та благоустрій їхніх територій.

13 жителів цих сіл виявили бажання попрацювати на користь потреб села. За участю безробітних проведуть прибирання території населених пунктів: будуть згрібати сміття та суху покошену траву, прибирати узбіччя доріг, ремонтувати пам’ятники, обеліски, впорядкувати парки, сквери, кладовища, наводити лад на вулицях села.

Ці сільські ради та їх голови є прикладом для інших територіальних громад району щодо плідної співпраці в залученні безробітних до суспільно корисних робіт.

Враховуючи, що користь від організації громадських робіт для суспільства очевидна, служба зайнятості й надалі розвиватиме співпрацю у цьому напрямку з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024