Ощів: в мережу виклали фото з Всенічної пасхальної служби

17 Квітня 2017, 20:28
3678

У Хрестовоздвиженському храмі села Ощів пасхальне богослужіня розпочалося ще о 21 годині суботи 15 квітня з прочитання Діянь святих апостолів, написаних святим апостолом і євангелистом Лукою. Прочитали Діяння з благословення настоятеля, прес-секретар храму Роман Новосад та Галина Андрійчук. Про це повідомили на сайті церкви.

О 23:00 розпочалася святкова Полуношниця, під час якої був проспіваний особливий канон та Плащаниця була занесена настоятелем у вівтар.

О 00:00 торжество розпочалося співом із вівтаря: “Воскресіння Твоє, Христе Спасе, Ангели оспівують на небесах, і нас на землі сподоби, чистим серцем Тебе славити!” За давньою традицією храму, цей піснеспів настоятель проспівав разом із чоловічою частиною хору, а саме із Володимиром Лірою, Володимиром Косом, Романом Новосадом. Після хресного ходу розпочалася святкова заутреня, на якій був проспіваний канон, творіння святого Іоана Дамаскина, що розпочинається словами: “Воскресіння день, просвітимось, люди!”

Пасхальні ірмоси майстерно виконав церковний хор у складі регента Надії Новосад, Ольги Савонік, Зої Лисовець, Галини Жук, Галини Андрійчук, Лесі Парій, Євгенії Зубко, Євгенії Жук, Ганни Бабій, Неоніли Андрійчук,  Анни Ліри, а також уже згадуваних Володимира Ліри, Володимира Коса, Романа Новосада.

У вівтарі настоятелю допомагали староста Феодосій Снітко, пономарі  Дмитро Рибіцький, Богдан Гавель, Станіслав Діденко, Роман Кубський, Михайло Новосад.

Ієрей Роман зачитав Пасхальне послання керуючого Волинською єпархією єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. До слова, храм був вщент переповнений віруючими.

Настоятель також висловив вдячність і хористам, прес-секретарю, скарбникам, старості, пономарям, а віруючим вкотре нагадав, що святкувати цей спасительний день потрібно із християнською розсудливістю.





















 

Коментарі
19 Квітня 2017, 02:48
Коли в селі Галичани Горохівського району проходила в церкві нічна пасхальна служба на одній із вулиць села місцеві вандали так стали "веселитись", що розбили і знищили покриття на загальній криниці і мешканці були позбавлені води у своїх помешканнях. Здійснено повідомлення в місцеву поліцію про притягнення винних осіб до відповідальності.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024