Горохівське лісництво засадило грецьким горіхом 17 гектарів

29 Квітня 2017, 08:35
2715

Україна належить до тих небагатьох країн, де для культивування горіха грецького придатна практично вся територія.

Зважаючи на це, лісівники Волині запроваджують його вирощування. Уже цієї весни на території держлісфонду Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства створили понад 20 гектарів плантацій горіха грецького. Повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Лісівники державного підприємства «Горохівське лісомисливське господарство» під плантації цієї культури у Коритницькому лісництві відвели площу понад 17 гектарів, на яких висаджено більше 1700 саджанців.

Створювати горіхові сади – то ціла наука, якої обов’язково слід дотримуватися, якщо є бажання отримати згодом гарний врожай. Особливо ретельного підходу потребує підготовка площ під посадку. Спершу було провели суцільну оранку, боронування та інші підготовчі роботи. Після цього лісівники трудилися над розміткою площі, забиваючи розмічальні кілки на відстані 10х10 метрів. А вже згодом у відведених місцях дали життя саджанцям.

Між іншим, попит на волоські горіхи як в Україні, так і за кордоном постійно зростає. І у першу чергу лісівники нашого краю вирощуватимуть їх у напрямку побічного лісового користування. Адже плоди горіха широко використовуються в кондитерській галузі (для начинок, цукерок, тортів, печива тощо), у консервному, плодово-овочевому, маслобійному виробництві. 

Варто зазначити, що не менш популярним горіх грецький є також і в лікувальних цілях. Із ядер горіхів, їх твердих оболонок та листків виготовляють різні настоянки, мазі та ін. Окрім усього горіх цінується завдяки своїй деревині, з якої виготовляють гарні меблі, музичні інструменти тощо.

Ґрунти на Горохівщині, як показали дослідження, сприятливі для вирощування горіха грецького. Тож, вирощуючи цю культуру, лісівники вкладають у майбутнє Волині хорошу інвестицію. 

Коментарі
29 Квітня 2017, 16:38
даремно написали в якому лісі щоб наш народ не кинувся і все не викапав .<br/>в Гайдука яблуньки з саду загороженого повикопували <br/>Ткщо піпець вошому горіху
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024