Горохівчани вшанували подвиг героїв Другої світової війни

09 Травня 2017, 12:16
2677

Війна – це завжди страхіття. Для України Друга світова війна – національна трагедія, де не рахувались із ціною людського життя, адже кожен сьомий загиблий у цій війні – українець. Такою ціною була здобута перемога. Тож тих, хто загинув у цій війні, 8 травня горохівчани вшанували хвилиною мовчання. 

У День пам’яті та примирення, на Пагорбі Слави відбулася панахида за загиблими в роки Другої світової війни – на фронтах, у партизанському русі, національно-визвольній боротьбі, в концтаборах, у тилу, померлих від ран і старості, а також за тими, хто відстоював територіальну цілісність й незалежність нашої держави в зоні АТО, в розквіті сил відлетів Небесними Сотнями у вічність. Про це йдеться на сайті Горохівської РДА.

Це важливе й зворушливе до глибини душі християнське дійство здійснив декан Горохівського деканату УПЦ КП отець Андрій Сидор, виголосивши після цього мудру і переконливу проповідь із закликом до єднання всіх істинних українців.

Голови райдержадміністрації Любов Матвєєва, районної ради Тарас Щерблюк, міської ради Віктор Годик, представники трудових колективів, учнівська та студентська молодь, духовенство, ветерани війни, демобілізовані військовослужбовці із зони АТО, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, учасники війни в Афганістані поклали живі квіти до Вічного вогню, стели пам’яті, пам’ятників, пам’ятних знаків.  Студенти Горохівського коледжу ЛНАУ – гірлянду до Стіни пам’яті.

У залі районного народного дому «Просвіта» керівники району та міста в ході виступів підкреслили важливість єднання поколінь, спрямування економічного і духовного потенціалу на розбудову незалежної України. У тому, що подвиг героїв Другої світової війни є безсмертним, пам’ять наша – нетлінною, вічною, кожен із нас, хто представляє нинішнє покоління, - дітей, внуків, правнуків сивочолих ветеранів, мав змогу знову упевнитися цього світлого весняного дня. Ветеранів віршованими строфами вітали вихованці Будинку Дитячої та Юнацької творчості.

Сторінки подвигу мовби перегортали художні фільми, що транслювалися по телебаченню. Ця тема була в центрі уваги невимушених бесід вчителів і учнів у школах, коли діти з жадобою пізнання героїки й правди про війну вслухалися у спогади ветеранів, що відтворювали епізоди мужності і відваги.

72 роки віддаляють нас від переможного травня 1945 року. Але пам’ять про події Другої світової війни, про людей, які винесли на своїх плечах страшний тягар воєнного лихоліття, а потім відновити країну з руїн, буде жити вічно.

Мітинги до Дня пам’яті та примирення  відбулися в усіх населених пунктах району. Святий обов’язок кожного з нас зробити все, щоб життя ветеранів було гідним героїв-переможців. А пам’ять про їх подвиг має жити для теперішніх і прийдешніх поколінь.

Коментарі
09 Травня 2017, 20:10
А Годик виявляється взагалі не джентельмен))). Ну міг би не тільки сам парасольку потримати, а і над жінкою також, а не навпаки щоб така гарненька жіночка, над ним ще й парасольку тримала.
10 Травня 2017, 00:49
Просто він задумався і якийсь стривожений. А гарненька жіночка то секретар міської ради. Вона турбується про його здоров'я. Годик не помітив ні дощу, ні гарненької жіночки. Справ ще багато не вирішених. А начальник міліції з тюльпанами... Так гарно :)))
10 Травня 2017, 00:54
ОЙ ой ой... перепутав... НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ... :)))
12 Травня 2017, 15:50
Заздрісно, що над Вами парасольку не тримають ? А мер тримає корзину, якщо Ви погано бачите.
12 Травня 2017, 15:56
Нач.поліції дуже гарні тюльпани приніс , а ти , можливо, не тільки не приніс квіти, а й сам не прийшов
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром