У горохівських лісах знайшли 21 могилу

16 Травня 2017, 16:50
3452

У волинських лісах – сотні, якщо не тисячі могил часів Першої та Другої світових воєн.

Кожну із них майстри лісу стараються обгородити, впорядкувати хрест чи інший пам’ятний знак, що його встановили на похованні раніше. Такі поховання є і на горохівській землі. Інфомує Волинське ОУЛМГ.

На території держлісфонду ДП «Горохівське лісомисливське господарство» знаходиться 21 поховання, – повідомляє головний лісничий лісомисливського господарства Володимир Філюк

Одне з них – у лісових угіддях Бужанівського, два – Берестечківського, три – Коритницького, одне – Ново-Зборошівського, чотирнадцять – Садівського лісництв.

На нашій землі, крім українців, знайшли спочинок люди багатьох націй, – кажуть лісівники. – Всіх помирила волинська земля.

І це правда. Адже часто неподалік одне від одного лежать непримиренні за життя супротивники, а ще цивільні, які потрапили у вир збройного протиборства. Зрідка до них навідуються рідні або ж представники того народу чи ідейного руху, у якому перебували загиблі.

Лісівники ж приходять до всіх, не ділять ні за національністю, ні за приналежністю до тої чи іншої армії, або збройного формування чи якоїсь професії… Як є нагода, закликають до могил духовенство.

Про збереження усіх цих могил, цвинтарів, кладовищ дбають лісівники. Вони доглядають сотні лісових могил відомих і невідомих героїв різних воєн і часів, цивільних жертв. А ще допомагають утримувати у належному стані і сучасні братські могили, меморіали по всій Волині.

1


 

 

Коментарі
17 Травня 2017, 00:26
А в районі Колпитова що за могили в лісі?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024