Горохівські студенти зустрілись з роботодавцями

19 Травня 2017, 10:21
2948

У Горохівському коледжі Львівського Національного Аграрного університету відбулась зустріч з роботодавцями.

У вівторок, 16 травня за круглим столом вирішували проблему працевлаштування юних аграріїв.

Зустріч відбувалася у формі діалогу під назвою «Мій перший крок до професійного старту». Інформує сайт департаменту агропромислового розвитку.

На важливості та ролі знань у формуванні висококваліфікованих спеціалістів акцентував директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

Зокрема, очільник аграрного відомства зауважив, що технологічний розвиток у сільському господарстві дає можливість мати хороші результати: рекордні врожаї в рослинництві та високу продуктивність у тваринницькій галузі. Для того щоб відповідати вимогам сучасності, спеціалісти повинні не тільки володіти відмінними знаннями, але й постійно саморозвиватися та вдосконалюватися.

Під час активного діалогу, який розпочався в рамках заходу, керівники та представники агропідприємств описали особисті якості працівників, які вони цінують найбільше.
Про потребу у висококваліфікованих кадрах наголосив керівник ПОСП імені Шевченка Андрій Турак, зазначивши, що на підприємстві підтримують ініціативи молодих працівників, дають їм шанс самореалізуватися, а також сприяють їх подальшому навчанню та вдосконалення вмінь.

Високо цінують кваліфікованих працівників у господарстві «Городище». Щоб створити їм комфортні умови праці, за ініціативи керівника господарства побудовано декілька будинків для молодих спеціалістів. Про це розповів заступник керівника господарства з правових питань Олександр Никонюк.

«Ніколи не соромтесь розпочинати свою професію із «нуля», із найнижчої посади, із різноробочого, - дав пораду керівник ТзОВ «Волинь Нова» Валентин Вавринович. – Багато великих людей розпочинали свій шлях саме так».

Студенти цікавилися у аграріїв: чи готові вони достойно оплачувати працю молодого спеціаліста, незважаючи на відсутність досвіду. На що отримали відповідь, що роботодавці надають перевагу саме молодим спеціалістам, проте таким, які готові швидко навчатися та вдосконалюватися.

Серед потенційних роботодавців були присутні керівник ПОСП «Русь» Роман Притолюк, керівник ФГ «Зоря» Степан Сайкевич, головний бухгалтер ФГ «Бистровиця» Микола Цісарук.

Керівник ТзОВ «Старий Порицьк» Микола Юсковець розповів студентам про свій професійний шлях та акцентував: 

«Впевненість у собі та своїх силах, сміливість проявити себе на шляху до своєї мети відіграють чи не найважливішу роль у професійному становленні».

Як створити власну агросправу, залучивши кошти місцевих бюджетів розповів приватний підприємець, голова асоціації садівників та ягідників Горохівщини Роман Юхимчук.

На важливості та ролі здобутих у навчальних закладах знань студентам наголосив керівник ПОСП «Україна» Григорій Шеремета: «Здобувати знання – це сьогодні ваша робота. Вони повинні бути глибокими, щоб ви впевнено почували себе у майбутніх професіях».

Отже, зі слів присутніх, молодий спеціаліст повинен досконало володіти базовою теорією, бути працелюбним та комунікабельним, не боятися труднощів та невдач, вміти працювати в команді та постійно вдосконалювати свої вміння і навички, відповідно до вимог сучасності.

Як стало відомо, багато випускників Горохівського коледжу зробили успішну кар’єру в аграрній сфері. Дехто з них розвиває свої агрогосподарства. Аграрії Волині готові працевлаштовувати випускників коледжу, давати їм професійний старт, а заодно і можливість працювати та отримувати достойну заробітну плату в рідній країні.






 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024