У Горохові вшанували жертв політичних репресій

20 Травня 2017, 19:06
1871

Щорічно в третю неділю травня (цього року 21 травня) українська громадськість відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Для українців цей день – сумний та скорботний.

Позаяк вшановуємо пам’ять усіх невинно убитих, закатованих та замордованих, всіх, хто потрапив у лещата кривавої машини більшовицько-комуністичного режиму: розстріляну інтелігенцію, розкуркулених селян, закатованих патріотів, всіх, хто був ув’язнений у «таборах смерті» та засланий у далекі землі.

У зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років біля Символічного Хреста–пам’ятника «Борцям за волю України» відбулося вшанування пам’яті загиблих, покладання квітів та хвилина мовчання. Повідомляє сайт Горохівської районної ради.

Участь у заході взяли голова районної ради Тарас Щерблюк, заступник голови районної ради Віталій Клемба, голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, секретар міської ради Наталія Ковальчук, представники трудових колективів.

В смертоносні обійми НКВС потрапляли всі, хто був носієм віри в українську незалежність, самодостатність та вірив у ідеї відродження. Знищували кожного, хто не корився політиці режиму та вчинив «найтяжчий злочин» – любив рідну землю. Та, попри жорстокість тоталітарної машини, українці не здавалися: чим сильнішими були репресії, тим активнішою ставала боротьба за волю та свободу.

Радянська влада розуміла всю міць, силу та віру української нації. Розуміла та боялася. Як наслідок – зранена, але не розтоптана нація. Котра врешті здійснила свою прадавню мрію про волю та свободу. Україна згадує кожного, хто став жертвою політичних репресій часів більшовицького режиму, був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі.

Згадуємо знищених тодішньою владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів. Репресії, депортації, голодомори. До яких тільки методів не вдавалися тоталітарні режими, аби зломити дух волелюбних українців.

Колись наш народ катували і вбивали. Катують і вбивають, сьогодні теж. Супротив був і в ті часи і зараз. Ми засуджуємо насильство над людьми, бо ми прагнемо миру, хочемо радіти життю і бути вільними. Ми зобов’язані берегти пам’ять про тих, хто загинув у жорнах сталінського режиму, та підтримувати  тих правдивих свідків історії, які дожили до сьогоднішніх днів.

Щиро віримо, що усі ці жертви не були марними, що нас і наших нащадків чекає щасливе, мирне і світле майбутнє. Ми переможемо! Україна була, є і буде!


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39