Звиняче: пом'янути воїна АТО прийшло усе село

19 Червня 2017, 12:44
7995

20 червня виповнюється рік з дня смерті молодшого сержанта Збройних Сил України Андрія Ліщини.

Він  відстоював у зоні АТО Незалежність і соборність України Там, після вибуху вантажівки на міні, поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області, помер у лікарні від сильних опіків, не сумісних із життям.

У суботу, 17 червня, за спокій душі приснопам'ятного воїна Андрія, настоятель Свято-Миколаївського храму села Звиняче священик Сергій Бачинський звершив заупокійну Божественну Літургію. Інформує Горохівське Благочиння.

Йому співслужили  рідні загиблого захисника, його швагрі, два священики Волинської єпархії УПЦ - отці Михайло Анісімов з Колок та Миколай Жученя з Залісців Рожищенського району.


Всі присутні, а це майже усе село, які прийшли в цей день віддати шану Герою,  молилися за упокій душі воїна Андрія в Царстві Небесному, а також  просили Господа, щоб швидше послав мир нашій  рідній Україні.

Після Богослужіння, на могилі Андрія Ліщини, що на сільському цвинтарі, священики освятили пам'ятник та відслужили літію за спокій його душі.

Духовний наставник звернувся до усіх із проповіддю, у якій висловив надію, що в Україні нарешті настане мир і спокій:

«Ми молимося за спокій душі воїна Андрія, який захищав не тільки своє рідне село Звиняче, а й всю Україну! Ми просимо у Господа, щоби він не залишив нас і нашу державу у складні часи. Молімося, щоб уже поверталися до матерів сини, до дружин - чоловіки, до дітей - батьки. Вічна йому пам'ять!»

 

2
1

1

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024