Горохівчани вшанували пам’ять жертв війни в Україні

26 Червня 2017, 15:46
1656 Джерело: Горохівська райдерадміністрація

22 червня – День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

З нагоди цього на Пагорбі Слави відбулося покладання квітів до Вічного вогню.

Участь взяли голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, заступник голови районної ради Віталій Клемба, працівники міської ради, голови районної організації ветеранів України Михайла Харківа та представники трудових колективів. Йдеться на сайті Горохівської РДА,

Початок 22 червня 1941 року війни між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом знаменував собою розгортання найбільш її драматичного періоду, що призвів до величезних людських та матеріальних втрат, передусім для України.

Саме тому, на переконання голови райдержадміністрації, горохівчани не повинні бути осторонь. Святий обов’язок у день цих скорботних роковин згадати полеглих у наслідок суперництва найкривавіших у світі тоталітарних режимів.

Ми повинні сприяти подальшій консолідації українського суспільства, порозумінню і примиренню між усіма учасниками трагічних подій Другої світової війни.

Наше завдання - виховання шанобливого ставлення до ветеранів війни, борців за незалежність України. Особливо актуальним все це є у час, коли на Сході нашої країни йде неоголошена війна», - зауважила Любов Матвєєва.

Варто відзначити, що керівництво району тримає на постійному контролі питання вшанування пам’яті загиблих, донесення до широких кіл громадськості інформації про значний внесок України у перемогу Антигітлерівської коаліції та величезні жертви, яких зазнав наш народ у роки найбільшого воєнного протистояння XX століття.

Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.



 

Коментарі
26 Червня 2017, 19:52
Ви б ще десь так через десять днів написали)))))))))) Журналісти називається.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024