Горохівчани вирішили ремонтувати дороги за власний рахунок

28 Червня 2017, 14:18
На знімку: Віталій Клемба, Микола Климчук, Тарас Щерблюк і Мельсик Асатрян  із працівниками дорожньо-ремонтної бригади 5981 Джерело: Фото Лесі Влашинець
На знімку: Віталій Клемба, Микола Климчук, Тарас Щерблюк і Мельсик Асатрян із працівниками дорожньо-ремонтної бригади
На Горохівщині ремонтують дороги за новою, унікальною схемою.

Працівники спершу спецтехнікою «зароблюють» всі дрібні ями, більші 5-ти сантиметрів рівненько вирізають фрезою і лише тоді беруться встеляти по них асфальтове покриття.

Цими днями на центральній вулиці селища Мар'янівка врешті розпочався ремонт асфальтового покриття. Раніше позбутися вибоїн заважала банальна причина – відсутність коштів. 

Керівники району взялися вирішувати проблеми доріг за гроші з районного бюджету і бюджетів територіальних громад. Повідомляє Волинь-нова.

Відрізок шляху у Мар’янівці (від центру селища до траси Горохів – Берестечко) став першим, до якого голова районної ради Тарас Щерблюк, заступник голови районної ради Віталій Клемба і Мар’янівський селищний голова Микола Климчук застосували схему співфінансування, успішно випробувану на реконструкціях об’єктів соціальної сфери у селах і містах Горохівщини.

Селищний голова звернувся до депутатів районної ради з листом-проханням виділити кошти з районного бюджету, голова ради ініціював підтримку цього звернення колегами на засіданні бюджетної комісії, а на одній із сесій районної ради хороше починання одноголосно затвердили депутати, спрямувавши з районного бюджету на співфінансування ремонту дороги в селищі Мар’янівці 200 тисяч гривень. 

Із бюджету селищної ради її депутати виділили 160 тисяч гривень. 

Якісне виконання необхідних робіт гарантував підприємець із Берестечка Мельсик Асатрян.  

До слова, схема співфінансування, швидко набула розголосу і зацікавила лідерів територіальних громад.  За досвідом до колеги у Мар’янівку приїхали новообраний Цегівський сільський голова Валентин Фищук і вже досвідчений Холонівський сільський голова Олександр Мартинов.  

Цими днями у Холоневі теж триває ямковий ремонт дороги, який очільник громади взявся зробити з допомогою місцевих доброчинців та за кошти з бюджету районної і сільської рад. Першим ініціативу лідера підтримав постійний меценат у вирішенні проблем жителів Холонівської сільської ради, керівник ТзОВ «Агропродукт-Горохів» Василь Щерблюк.

Тарас Щерблюк і Віталій Клемба побували у Мар’янівці, де цими днями вже закінчується ремонт центральної вулиці. Лідер територіальної громади адресував вдячність депутатам районної і селищної ради, дорожньо-ремонтній бригаді, яка сумлінно виконала замовлення.

3
На знімку: Віталій Клемба, Микола Климчук, Тарас Щерблюк і Мельсик Асатрян  із працівниками дорожньо-ремонтної бригади
На знімку: Віталій Клемба, Микола Климчук, Тарас Щерблюк і Мельсик Асатрян із працівниками дорожньо-ремонтної бригади

Керівники району  і надалі підтримуватимуть ініціативи від територіальних громад щодо ремонту доріг у селах. При цьому працюватиме не лише запроваджена схема співфінансування. Долучатися і допомагати коштами, технікою очільники району закликають підприємців, голів сільського господарських підприємств, фермерів.

Також нещодавно керівник ТзОВ «Агросвіт» Євген Шелепіна профінансував ремонт дороги Довгів – Борисковичі, протяжність якої  майже 5 кілометрів. Таким чином аграрій із розумінням віднісся до побажання селян берегти ту дорогу, якою курсують із врожаєм його вантажівки.  

Коментарі
29 Червня 2017, 15:07
У селищі Мар'янівка ще є дуже проблемний кусок дороги від кафе "Ромашка" до залізнодорожного переїзду. Можливо на нього також можна звернути увагу
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39