Священик Андрій Гаврилюк розповів, чим живе церква на Горохівщині

06 Липня 2017, 09:00
6715

Священик Горохівського благочиння Андрій Гаврилюк виступив на засіданні круглого столу Волинської єпархії.

Говорили про моделі співпраці Церкви та світських ЗМІ у середу, 5 липня.

Захід організувала прес-служба Волинської єпархії УПЦ на чолі з протоієреєм Олегом Точинським.

Голова прес-служби Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський
Голова прес-служби Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський

Розпочалося все зі спільної молитви у семінарському храмі.

Мета заходу – познайомити ЗМІ із оновленим складом прес-служби єпархії, а також розглянути проблемні питання, звернути увагу на роль Церкви у суспільстві.

Перший справа - священик Андрій Гаврилюк
Перший справа - священик Андрій Гаврилюк

Отець Андрій Гаврилюк з Горохова розповів про основні напрями соціального служіння у районі:

«У нас в районі проводяться регулярні збори коштів для дітей-сиріт та дітей загиблих учасників АТО.

Зокрема уже водинадцяте провели Різдвяний благодійний концерт, – каже отець Андрій. – На Горохівщині є близько 60 дітей-сиріт, котрими опікується місцеве благочиння УПЦ. У планах  спільно зі Львівською єпархією допомогти оздоровитися їм у Трускавці, не кажучи про постійну щоденну посильну допомогу».

«Також збираємо кошти і продукти для воїнів АТО, що зараз на передовій, самі неодноразово там бували».

Крім того, священнослужитель Андрій відзначив протоієрея Юрія Зарафутдінова із села Борочиче, який займається військовим капеланством.

Також представник Горохівського благочиння згадав про багаторічну співпрацю із місцевою організацією УТОСу, зокрема і про те, що стараннями священиків для членів товариства організовуються поїздки до українських святинь.

Андрій Гаврилюк зазначив, що зараз є в Горохівському районі цікавий інтернет-ресурс «Район.Горохів».

«Завдяки «Району» новини благочинь стали доступними для більшої аудиторії. Це одне із небагатьох волинських медіа, що подає інформацію про Церкву об’єктивно. Я надіюся, що співпраця між Церквою та місцевими ЗМІ буде лише поглиблюватися», – говорить отець.







 

 

Коментарі
07 Липня 2017, 22:02
У Бога нет религии… А еще у Бога нет канонов, пяти столпов и правила не носить цветастую одежду. Ему все равно едим ли мы яблоки до Спаса, готовим ли молоко и мясо на разных плитах и принимаем ли пищу в светлое время суток во время рамадана. Он не требует читать намаз, совершать обрезание и верить в то, что мир основан на страдании. Ему не нужен наш двухнедельный пост, постное лицо и вырезанная дыра в районе сердца в знак скорби за усопшими. Все это придумали сами люди: слепили богов, нарисовали иконы и нанесли на белый камень орнаменты. Столетиями вели религиозные войны, уничтожали рыжеволосых женщин и тех, кто думал иначе. Написали сотни книг, разработали тысячи правил и ограничений. Осудили всех, кто не выполняет «Миквэ», не молится за умерших, на манер протестантов и не признает литургии. И ничего за 2000 лет не изменилось. Мы изучили языки, пользуемся интернетом, разработали умные палочки для еды и храним пуповинную кровь, но продолжаем убивать, грабить, врать и ненавидеть, невзирая на Иисуса, Кришну, Мухаммеда и Будду. Мы ссоримся на улицах и в вагонах метро. Имеем сотни врагов и половину друга. Играем в прятки и подделываем голоса. Носим маски и искусственные клапаны. И напрочь забыли, для чего живем, дышим и сцеживаем молоко. И даже не догадываемся, что пришли на эту Землю с одной единственной задачей – обрести счастье!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024