Горохівчани зустріли Касперівську ікону Божої Матері

08 Липня 2017, 11:33
2273

Чудотворну ікону Касперівської Божої Матері привезли у Горохів.

В честь цього у  храмі Різдва Христового відбулася соборна служба з нагоди зустрічі.

Ікона завітала у місто 7 квітня, під час служби до неї приклонилися сотні горохівчан.

Привезли ікону ще о 6 годині ранку. Біля воріт храму її зустріли клірики Горохівського благочиння. Святиню після хресного ходу занесли у храмі і там почалося святкове Богослужіння на честь Різдва святого Іоана Предтечі. 

До слова, протягом усього дня до храму приходили люди, щоб приклонитися до святині.

Як нам повідомив благочинний Горохівської округи протоієрей Валерій Пилипчук, ця подія важлива для горохівчан тому, що Касперівську ікону зустрічають на Волині вперше. Такі заходи Українська Православна Церква проводить для того, щоби об'єднати суспільство.

Зі слів отця Валерія, західні святині поїхали на Схід, Східні – на Захід. Така об'єднавча хвиля в першу чергу закликає усіх людей до молитви за багатостраждальну українську землю, а також спонукає всіх до духовного вдосконалення.

1
Ікону привезли священики з Одеси
Ікону привезли священики з Одеси







Біля храму триває будівництво церковного будинку
Біля храму триває будівництво церковного будинку













 



 

 

Коментарі
09 Липня 2017, 12:36
Ну і для чого воно потрібно тим священникам УПЦ, то ікони возять то сліпим помагають, вчилися б в київських, ті собі дрони запускають і не паряться сліпими, а інші в цей час в Болгарії відпочивають, кому війна а кому..... А дурна держава ще й їм допомоги дає - малозабезпечені)!
09 Липня 2017, 13:41
У Бога нет религии… А еще у Бога нет канонов, пяти столпов и правила не носить цветастую одежду. Ему все равно едим ли мы яблоки до Спаса, готовим ли молоко и мясо на разных плитах и принимаем ли пищу в светлое время суток во время рамадана. Он не требует читать намаз, совершать обрезание и верить в то, что мир основан на страдании. Ему не нужен наш двухнедельный пост, постное лицо и вырезанная дыра в районе сердца в знак скорби за усопшими. Все это придумали сами люди: слепили богов, нарисовали иконы и нанесли на белый камень орнаменты. Столетиями вели религиозные войны, уничтожали рыжеволосых женщин и тех, кто думал иначе. Написали сотни книг, разработали тысячи правил и ограничений. Осудили всех, кто не выполняет «Миквэ», не молится за умерших, на манер протестантов и не признает литургии. И ничего за 2000 лет не изменилось. Мы изучили языки, пользуемся интернетом, разработали умные палочки для еды и храним пуповинную кровь, но продолжаем убивать, грабить, врать и ненавидеть, невзирая на Иисуса, Кришну, Мухаммеда и Будду. Мы ссоримся на улицах и в вагонах метро. Имеем сотни врагов и половину друга. Играем в прятки и подделываем голоса. Носим маски и искусственные клапаны. И напрочь забыли, для чего живем, дышим и сцеживаем молоко.У каждого из нас есть выбор - два варианта - или творить добро или зло и за это душа попадет или в рай или в ад .
09 Липня 2017, 13:44
Два варианта есть у людей - или мы ЛЮДИ или НЕЛЮДЫ ! Все проходит, грех никогда ! Статуты принимаются людьми, а у Бога нет патриархатов.... Любите друг друга- и все будет хорошо !
09 Липня 2017, 14:46
Придурки ви допишетеся тут коментарів, що коментарі дозволять як на інших сайтах через форму фейсбука, Анонімно - не означає що можна срати всіх підряд.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром