Угринів: громада УПЦ судиться із сільрадою та громадою УПЦ КП

22 Липня 2017, 09:00
2287 Джерело: Фото прес-служби Волинської єпархії

Громада УПЦ в Угринові подала до суду позов про визнання права власності на церковний будинок.

Господарський суд Волинської області прийняв до розгляду позов Свято-Хресто-Воздвиженської громади УПЦ у селі Угринів Горохівського району до Угринівської сільської ради та місцевої релігійної громади Воздвиження Хреста Господнього УПЦ КП про визнання права власності на церковний будинок. Про це інформує сайт Горохівського благочиння.

11 липня 2017 року суд провів перше засідання за позовом, та поки що відклав розгляд справи.

Як повідомили прихожани громади УПЦ в Угринові, на засіданні голова Угринівської сільської ради Віталій Шпиль у суді звинуватив вірян у тому, що вони нібито здійснили самозахоплення землі, відведеної під будівництво церковної хати рішенням виконкому Угринівської сільської ради 12 березня 1992 року.

Віряни стверджують, що будинок всі ці роки перебував у постійному використанні священиків громади УПЦ, з відповідним оформленням платежів за комунальні послуги і податку на землю, що збирався у сільській раді.

У відповідності до тексту одного з судових рішень по цій справі, визнано, що спірне майно будувала громада УПЦ, зареєстрована у селі ще у 1991 році.

Нагадаємо, нещодавно Верховний Суд України відмовив у розгляді позову протоієрею Ростиславу Сапожнику і виселив його з дружиною із церковного будинку.

Коментарі
23 Липня 2017, 13:11
40. І хто захоче судитися з тобою і забрати в тебе сорочку, віддай йому й верхній одяг; <br/>41. І хто примусить тебе пройти з ним одну милю, пройди з ним удвічі більше. (євангеліє від Матвія, 5)
23 Липня 2017, 18:40
У Бога нет религии… А еще у Бога нет канонов, пяти столпов и правила не носить цветастую одежду. Ему все равно едим ли мы яблоки до Спаса, готовим ли молоко и мясо на разных плитах и принимаем ли пищу в светлое время суток во время рамадана. Он не требует читать намаз, совершать обрезание и верить в то, что мир основан на страдании. Ему не нужен наш двухнедельный пост, постное лицо и вырезанная дыра в районе сердца в знак скорби за усопшими. Все это придумали сами люди: слепили богов, нарисовали иконы и нанесли на белый камень орнаменты. Столетиями вели религиозные войны, уничтожали рыжеволосых женщин и тех, кто думал иначе. Написали сотни книг, разработали тысячи правил и ограничений. Осудили всех, кто не выполняет «Миквэ», не молится за умерших, на манер протестантов и не признает литургии. И ничего за 2000 лет не изменилось. Мы изучили языки, пользуемся интернетом, разработали умные палочки для еды и храним пуповинную кровь, но продолжаем убивать, грабить, врать и ненавидеть, невзирая на Иисуса, Кришну, Мухаммеда и Будду. Мы ссоримся на улицах и в вагонах метро. Имеем сотни врагов и половину друга. Играем в прятки и подделываем голоса. Носим маски и искусственные клапаны. И напрочь забыли, для чего живем, дышим и сцеживаем молоко.У каждого из нас есть выбор - два варианта - или творить добро или зло и за это душа попадет или в рай или в ад .
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39