Сільські ради Горохівського району створюють робочі місця для безробітних

05 Серпня 2017, 10:25
2733

Сільські ради Горохівщини співпрацюють із Центром зайнятості по працевлаштуванню безробітних. Вони підписують договір про співфінансування громадських робіт, таким чином можуть працевлаштувати селян.

Якщо центр зайнятості фінансує 50 відсотків робіт з прибирання придорожніх смуг на певній ділянці, то ще 50 відсотків виділяє місцева рада. Мова може йти про невеличкий ямковий ремонт, встановлення знаків, нанесення розмітки, облаштування зупинок громадського транспорту.

Пустомитівська сільська рада Горохівського району цього року вперше заклала у бюджет кошти на співфінансування громадських робіт – всього дві тисячі гривень.

– Це була пробна сума. Про співпрацю з центром зайнятості почув від колег, а нині вже переконався у її ефективності. Тому плануємо при внесенні змін у бюджет додати ще 5 тисяч гривень. Таким чином ми працевлаштували наших кочегарів із соціальних об’єктів, що мають сезонний характер роботи і стають тимчасово безробітними з весни до осені, – розповів Пустомитівський сільський голова Ярослав Зеленський.


 

Вздовж дороги у селі Терешківці Горохівського району висаджені чорнобривці. Це справа рук жінок, які працювали на громадських роботах. Нині на узбіччях трудиться чоловіча бригада. Роботи не бракує й на інших об’єктах. Адже у сільраді є стадіон і своя футбольна команда, кладовище та інші соціальні об’єкти. Тамара Войтович уже третій термін головує тут, і вже давно засвоїла вигідну арифметику запрошення працівників на громадські роботи через центр зайнятості. Адже, як жартує Тамара Анатоліївна, один з кожних двох залучених працівників для сільської ради виходить безкоштовним.

Джерело: Вісник+К

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024