Горохівчанку нагородили відзнаку «За жертовність і вірне служіння»

18 Серпня 2017, 11:05
2406 Джерело: volyn.com.ua

Серед багатьох традицій Свято-Вознесенського храму міста Горохів є звичай віншувати церковною громадою ювілярів, іменинників, зичити їм земних гараздів і співати «Многії літа».

Нещодавно після закінчення Божественної Літургії  декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму отець Андрій Сидор запросив до вітань одну з найшановніших парафіянок храму, псаломщика Єлизавету Поліщук, повідомляє volyn.com.ua.

Про жертовне служіння цієї особистості Богові, церкві і Україні отець Андрій розповів сердечними словами, з яких знає пані Єлизавету вже 25 років, відколи став служити в храмі після проголошення Незалежності рідної держави.

Загалом Єлизавета Степанівна день у день присвячує себе церкві вже 36 літ. Дзвінкий голос цієї світлої душею особистості є окрасою Богослужінь, щира молитва слугує людям надією, доброзичлива вдача зворушує безкорисливістю,  а золоте серце – безмежною вірою у порядність і людяність.

Напевно, у Горохові немає такої оселі, в якій не була б Єлизавета Степанівна: усіма, наче рідна, розділяла і радість, і біль від важких утрат. У тих турботах про мирян, церкву, родину вже й настав 70-ий ювілей пані Лізи.

Не сподівалася ювілярка – аж заплакала від хвилювання, коли отець Андрій вручив їй високі нагороди Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета – Благословенну Грамоту і відзнаку «За жертовність і вірне служіння Україні і Українській Православній Церкві Київського Патріархату, українському народові»

Автор: Леся ВЛАШИНЕЦЬ

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром