Незрячі горохівчани подорожували святинями Волині

24 Серпня 2017, 11:45
1482

У вівторок, 22 серпня, відбулася паломницька поїздка учасників Горохівської організації УТОС  до древніх Волинських святинь, яку очолив духівник незрячих горохівчан - священик Андрій Гаврилюк.

Паломники з вадами зору вирушили до перлини Волинського Православ'я - Святогірського Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря,

Помолившись на Божественній Літургії, паломники приклонилися місцевим святиням, зокрема і чудотворній Зимненській іконі Божої Матері, перед якою кожен мав змогу особисто попросити заступництва для своїх рідних і близьких, помолитись про своє сокровенне.

Для паломників була проведена екскурсія по території древньої святині, після якої, насельниці монастиря, почастували гостей з вадами зору смачними пиріжками з чаєм.

Після древніх мурів на охайній та квітучій території обителі, незрячі паломники відвідали та помолились у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Володимир-Волинський - одному з найдревніших храмів нашої землі, що був збудований волинським князем Мстиславом Ізяславичем ще у 1160 році.

Неабияке враження, на паломників з вадами зору, справив Свято-Успенський Низкиницький монастир, що біля м. Нововолинськ. Тут, приклавшись до місцевих святинь, вони мали змогу ознайомитися з  цікавою та детальною історією цієї обителі, яку розповіли насельники монастиря.

Увагу гостей з Горохова привернула ошатна дерев'яна хатинка, що стоїть на мальовничому березі монастирського ставка. Це - монастирський музей старовини та народного побуту, який представляє інтер'єр селянської хати початку ХХ століття.

Отримавши велику духовну насолоду від відвідання святих місць, паломники з вадами зору з великою радістю від почутого та побаченого, дякуючи Богу, повернулися додому.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024