На Горохівщині кіт врятував господарів від отруєння грибами

31 Серпня 2017, 18:31
2886

У селі на Горохівщині домашній улюбленець допоміг зрозуміти, що зібрані гриби – отруйні.

Про це повідомляє volynpost​ з посиланням на Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

В одному із сіл Горохівського р-ну 55-річна жінка разом зі своєю 5-річною онукою у власному саду помітили гриби, білуватого кольору, ззовні дуже схожих на печериці.

Разом вони швиденько їх позбирали і незабаром смачна вечеря була приготована, проте скуштувати її вирішили зранку.

О пів на десяту наступного дня бабуся і онука поснідали, а малеча ще й свого домашнього улюбленця - кота - почастувала грибною стравою.

Приблизно через дві години дівчинка помітила, як кошеняті стало зле: з рота йшла піна, почалися судоми. За кілька хвилин котик помер. В ту хвилину бабуся усвідомила, яке лихо сталося: білуваті гриби на тонкій ніжці – зовсім не печериці.

Виклик (номер виклику 24732474) до ЦОД надійшов о 14:18. По приїзду на місце виклику лікар ЕМД зафіксував легке недомагання і нудоту у постраждалих від отруєння.

Лікар ЕМД обом пацієнткам промив шлунки, надав необхідну медичну у допомогу і запропонував негайну госпіталізацію у лікувальний заклад м. Луцька.

Симптоми отруєння грибами можуть проявитися аж через добу – але врятувати постраждалих від отруєння тоді буде вкрай важко. Проте бабуся навідріз відмовлялася від госпіталізації.

Лише після тривалої роз’яснювальної бесіди вона погодилася разом з онукою їхати до лікарні. В стані середньої важкості обох пацієнток госпіталізували у медичний заклад м. Луцька.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024