На Горохівщині пропонують створити Шклинську ОТГ

05 Вересня 2017, 15:08
3591

Рішення «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад волинської області» розглянула 4 вересня постійна комісія облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Зі слів заступника голови ОДА Сергія Кошарука запропоновані зміни стосуватимуться Горохівського, Іваничівського, Ковельського, Луцького, Любешівського, Любомльського, Рожищенського та Турійського районів Волинської області:

В Горохівському районі запропоновано створити Шклинську сільську обʼєднану територіальну громаду, вилучивши з її складу Бережанківську територіальну громаду (долучається до Городищенської ОТГ Луцького району).

До складу Шклинської ОТГ ввійдуть такі сільські ради:  Шклинська, Ватинська, Вільхівська, Губинська Перша, Звиняченська, Колодеженська, Мирненська, Новосілківська, Пустомитівська, Сенкевичівська, Скірченська.

Ініціатори внесення проекту рішення стверджують, що внесення змін до Перспективного плану розроблено з метою уточнення процесу формування моделі ефективного територіального устрою області на базовому рівні. Йдеться про дотримання принципу спроможності громад.

Голова постійної комісії Анатолій Вітів заявив, що для депутатів облради важливо знати, чи дотриманий і принцип добровільності об'єднання громад, гарантований українським законодавством.

Загалом же на Волині є ряд сільських рад, які знаходяться в так званому статусі "за межами ОТГ". Детальніше ознайомитися з цією інформацією можна в додатку до проекту рішення.

Комісія рекомендувала сесії підтримати запропоновані зміни до Перспективного плану.

 

Коментарі
06 Вересня 2017, 12:19
Не розумію при чому тут православна будівля на заставці статті
06 Вересня 2017, 16:20
Це Шклінська церква. Центр треба створити в Мирному, він давно був затверджений в плані децентралізації, але не в якому разі не в Сенкевичівці.
06 Вересня 2017, 22:16
Прошу колодежі виключити зі списку... Громада не хоче об'єднаня. І С/Р справляється зі своїми обов'язками...
06 Вересня 2017, 22:52
Яке ще до біса Мирне? Забите село без інфраструктури!!!<br/>Сенкевичівка єдина має відповідну інфраструктуру, та може претендувати на звання району, яким колись і була!
06 Вересня 2017, 23:49
май но меншу
07 Вересня 2017, 13:10
Люди, схаменіться! Який Шклинь? Це все амбіції Карпюка. Це нова спроба відмити гроші. Потрібно будувати <br/> все спочатку. Центром має бути Сенкевичівка. Все-таки районим центром була, має залізничне сполучення. А де принцип добровільності? Хтось в людей запитав?
07 Вересня 2017, 13:22
Панове депутати? Невже в вас підніметься рука проголосувати за Шклинську громаду? Центром має бути Сенкевичівка! Добре вивчіть історію і географію. Сенкевичівка хоча б залізницю має. Сенкевичівка має, три школи, завершену лікарську амбулаторію, пожежну частину, електропідстанцію, а що має Шклинь крім амбіцій?
07 Вересня 2017, 18:02
Яка Сенкевичівка, в це село ледве тримається. Коштів ніколи ні нащо нема. Навіть на зп працівникам сіл.ради. Амбулаторію, пожежну утримують сусідні села. В бюджеті дирка, хоч і підприємств і підприємців вдосталь.
17 Листопада 2017, 02:10
потрібно провести референдум між селами алеу шкліня є всі переваги вчіть історію
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024