«Наше завдання – максимально попрацювати в частині посилення територіальної оборони», – голова Волинської ОДА

09 Вересня 2017, 16:27
1348

Чергове засідання ради оборони області традиційно відбулося під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика. У порядку денному – небагато питань, одначе важливих, а тим паче з огляду на анонсоване навчання російських військ на території Білорусі.

– Наше завдання – максимально попрацювати в частині посилення територіальної оборони, – окреслив завдання Володимир Гунчик. – Так, є інформація, що мешканці сусідньої країні невдоволені присутністю російських, але ми маємо бути пильними.

Тож і говорили переважно про роботу влади та військкоматів щодо навчальних зборів та формування оперативного резерву. Заступник обласного військового комісара – начальник відділу комплектування облвійськомату Кучер повідомив: завдання для волинян в частині практичного призову військовозобов’язаних оперативного резерву становить 700 осіб. Планове завдання виконали на 80%. Найліпше спрацювали Луцький та Володимир-Волинський військкомати, там рівень виконання завдань – понад 100%.

Одначе, не без проблем. Військовозобов’язані волиняни нехтують громадянським обов’язком й не з’являються на вимогу. Так, із 3 тис. 386 осіб, котрі отримали повістки, до військоматів прийшло трохи більше 900 осіб. З цього приводу голова ради оборони області висловився доволі кардинально:

– Відверто кажучи, нацполіція не надто займається розшуком людей, які не з’являються на пункти збору. А люди тлумачать це по-своєму: вирішують, що можна й не виконувати свій обов’язок. Тому – до роботи. Тим паче, що на кону – питання обороноздатності.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024