В Ізраїлі випустили книгу, яка розкриє таємниці Берестецької синагоги

14 Вересня 2017, 10:50
2375 Джерело: volynpost.com

В 2017 році Ізраїлі побачила світ нова цікава та пізнавальна книга про Волинь, у якій розповідають і про Берестецьку синагогу.

Автори, відомі історики та дослідники Володимир Левін та Сергій Кравцов присвятили своє дослідження «Синагоги України» саме волинським синагогам, повідомляє ВолиньPost.

Книга «Синагоги України. Волинь» є одним із перших в сучасному архітектурознавстві спеціальних досліджень, присвячених історії та архітектурі волинських синагог. У ній аналізується історія єврейського сакрального будівництва із найдавніших часів на Волині.

Всього автори розповідають про 39 існуючих та 302 втрачені синагоги, розташовані у 23 містах та селищах історичного регіону Волині на північному заході України.

Один із розділів книги спеціально присвячений дев’ятьом населеним пунктам Великої Волині, а саме: Луцьку, Берестечку, Червноармійську, Дубну, Городниці, Ізяславу, Клевані, Ковелю та Кременцю. Тому видання безумовно буде цікаве лучанам та дослідникам нашого міста.

Це видання містить в собі рідкісні ілюстрації і фотознімки волинських синагог. Книга складається з 848 сторінок тексту та 1220 фотографій, креслень і карт. Видання поки що лише англомовне. Спонсорами публікації є Center For Jewish Art та Zalman Shazar Center.

Кравцов захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «Історія та теорія архітектури, з 1994 року живе і працює в Ізраїлі, опублікував понад 60 есе про міське планування та архітектури синагог, є автором і співавтором 5 книг.

Другий автор Володимир Левін, доктор Єврейського університету в Єрусалимі, заступник директора Центру Єврейського мистецтва в Єрусалимі.

1
Берестечко. Інтер’єр синагоги. 1912 р.
Берестечко. Інтер’єр синагоги. 1912 р.

 

Коментарі
15 Вересня 2017, 16:41
Євреї в україні ... це купа шарлатанів, які ради своєї вигоди йдуть на створення всяких партій і обіцянок задля збагачення зграї шанлатанів! ВІЙНА В КРАЇНІ- ДЕРЖАВОТВОРЦІ ІДІОТИ !!! ВИ ВСІМ ЗАЙМАЄТЕСЯ ТІЛЬКИ НЕ ДУМАЄТЕ ПРО КРАЇНУ І НАРОД !!!! ХЕРОВІ ГОРЕ-ДЕПУТАТИ І горе-президенти теперішні і екс!!! ПАТРІОТИ-ідіоти- "державотворці" -бариги і бандити !!! ПЕКЛО В КРАЇНІ ЗРОБИЛИ ЄВРЕЇ!!! А тепер ще і евреїв на грузинів поміняли. Самі на руках через кордон внесли і будем ждати "покращення "
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39