На Горохівщині від отруєння грибами постраждало четверо дорослих та одна дитина

17 Вересня 2017, 14:27
1743

За пройдений період поточного року в області від  отруєнь грибами потерпіло 15 волинян, з них  5 дітей. Двоє дорослих і одна дитина померли.  У минулому році за аналогічний період захворіло 9 осіб, з них 4 дітей .

Найчастіше потерпілі пов’язують захворювання із вживанням сироїжок, печериць, лисичок. Зареєстровані також випадки отруєнь спричинені вживанням дощовиків та інших умовно придатних грибів.

Про це інформують у Волинському обласному лабораторному центрі.

Найбільше  потерпіли від отруєнь грибами  мешканці Ковельщини׃  зареєстровано 2 групових випадки, при яких захворіло  6 осіб. Останній  випадок  трапився 10 вересня, коли шестеро дітей ромської національності самостійно назбирали та приготували  смажені  умовнопридатні  гриби «кури». За добу після  вживання  появились  симптоми отруєння (блювота, слабкість, пронос), четверо дітей госпіталізували до лікувального закладу. На сьогодні  хлопчик 2004 року народження помер, інші діти продовжують лікування.   В  Горохівському районі  захворіло  4 дорослих та одна дитина, в Луцькому районі  — 3 дорослих, з них двоє померло.

Наголошуємо ще раз про небезпеку від вживання грибів сумнівної якості, невідомих видів, умовно придатних. При виникненні ознак отруєння (погане самопочуття, слабкість, болі в шлунку, нудота тощо)  необхідно негайно звертатись за медичною допомогою, не займатись самолікуванням.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024