21 вересня - Різдво Пресвятої Богородиці: чого не слід робити в цей день

21 Вересня 2017, 08:34
2424

21 вересня 2017 року православні християни відзначають велике свято – Різдво Пресвятої Богородиці або Другу (Малу) Пречисту. Це свято належить до дванадцяти найважливіших після Великодня свят.

У кожній родині на честь цього свята прийнято накривати великий стіл пише prosvit.net.ua. Наші предки вважали, що чим багатше господиня підготується до Різдва Пресвятої Богородиці, тим щедрішим буде урожай на наступний рік. Тому не забудьте віддати данину природі, поклавши на стіл кошик з яблуками, грушами, сливами і виноградом. Якщо урожай був великим, це свято раніше відзначали цілих два тижні.

Отже, пам’ятайте, що ні в якому разі не можна робити на день Різдва Пресвятої Богородиці:

  • Не займайтеся важкою фізичною працею: залиште на потім роботу по дому, в саду і городі;
  • Коли ви сядете всією родиною за стіл, на підлогу не можна змітати крихти. Якщо після їжі залишався хліб, його давали домашнім тваринам.
  • Не можна також сваритися з близькими і конфліктувати з оточуючими (якщо ситуація близька до критичної, спробуйте вирішити будь-які спірні моменти мирним шляхом);
  • На день Різдва Пресвятої Богородиці у вас повинні бути чисті помисли. Чи не підвищуйте голос на близьких людей – це гріх. Також не можна бажати іншій людині зла або думати про когось погано.
  • Цього дня дотримується пост: заборонено вживати м’ясо і алкоголь.

Пам’ятайте, це свято варто починати з походу до храмів чи церкви на молитву. Після цього обов’язково привітайте своїх близьких і сходіть в гості до родичів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024