Як замовити через інтернет довідку про несудимість

30 Вересня 2017, 08:48
2952

За 2 дні функціонування онлайн-сервісу замовлення довідок про відсутність судимості 1500 громадян вже скористалися цією послугою за допомогою мережі Інтернет.

Щоб замовити вищевказану довідку онлайн, необхідно: 

- зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua;

- зареєструватися через ЕЦП* або BankID;  

- заповнити форму, вказавши зручний СЦ МВС;  

- отримати повідомлення про готовність документу або перевірити    статус готовності довідки онлайн;

- забрати довідку в обраному сервісному центрі МВС.

Загалом з моменту впровадження сервісу видачі довідок про несудимість (9 лютого 2017-го року) у сервісних центрах МВС Волинської області було опрацьовано 4923 запитів на отримання даної послуги.

Під час виїздів мобільного сервісного центру МВС з моменту його запуску (квітня поточного року) 5 громадян у м. Горохові замовили довідки про несудимість.

Довідково:  зазначена довідка потрібна для оформлення на роботу, оформлення візи при виїзді за кордон, участі у тендері, здійснення усиновлень та встановлення опіки, оформлення громадянства, поновлення документів, отримання дозволу на володіння зброєю тощо. Вона також необхідна всім учасникам державних тендерів. Тепер більше 200 тисяч учасників системи закупівель Prozorro, які щороку звертаються за довідкою про несудимість, зможуть і замовити, і подати її онлайн, cкориставшись ЕЦП (електронним цифровим підписом).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024