На Горохівщині проживає 20 усиновлених дітей

30 Вересня 2017, 11:28
2374

Щорічно 30 вересня в Україні відзначають День усиновлення. 

У нашій країні усиновлення є пріоритетною формою сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно до статті 207 Сімейного кодексу України, усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, здійснене на підставі рішення суду.

Усиновлювачем дитини може бути дієздатна особа не молодша двадцяти одного року, за винятком, коли усиновлювач є родичем дитини.

У  районі у сім’ях усиновлювачів проживає 20 дітей. Також на обліку кандидатів в усиновлювачі перебуває одна подружня пара, які бажають всиновити дітей.

Проблему сирітства в Україні можна розв’язати повністю. Для цього лише потрібно, щоб люди не боялися взяти в родину та зігріти теплом хоча б одну дитину, позбавлену батьківського піклування. Навчитися любити біологічно не рідну дитину неважко, слід лише прийняти таке рішення і прагнути цього всім серцем. У родині, де є любов, просто не залишається місця страху.

 Життя прожити потрібно так, щоб, озирнувшись назад, побачити не лише матеріальні здобутки, а й тепло і любов, які залишили у серцях своїх дітей.

Бажаючих усиновити дитину радо зустрінуть за адресою: м. Горохів, вул. Шевченка, 17,  тел. 2-16-79 Служба у справах дітей райдержадміністрації.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром