Цегівська сільська рада хоче увійти до Мар`янівської ОТГ

16 Жовтня 2017, 11:53
4730

У вівторок, 10 жовтня,  відбулася 22 сесія Цегівської сільської ради, ключовим питання якої було  «Про надання згоди на добровільне об'єднання територіальних громад та делегування представників до спільної робочої групи»

Зважаючи на результати громадських обговорень, Цегівська сільська рада дала згоду на добровільне об’єднання територіальних громад Мар’янівської селищної ради (смт. Мар’янівка), Бранівської сільської ради (с. Борисковичі, с. Брани, с. Довгів), Бужанівської сільської ради (с. Бужани, с. Ржищів), Галичанської сільської ради (с. Галичани, с. Новий Зборишів, с. Хмельницьке), Скригівської сільської ради (с. Пильгани, с. Скригове) і Цегівської сільської ради (с. Борочиче, с. Сільце, с. Цегів, с. Широке) в Мар’янівську територіальну громаду з центром у селищі Мар’янівка.

Та  делегувала Цегівського сільського голову Валентина Фищука і секретаря Цегівської сільської ради Марію Петровську до складу робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Відповідне рішення підтримала більшість депутатів сільської ради.

Коментарі
16 Жовтня 2017, 22:44
А Валентин (голова новообраний) молодець. скоро втягнув що в Горохові в ОТГ йому нічого не світить і треба тягнути сільраду під Марянівку, навіть якщо і Сільце проти, та і в інших селах більше 20 людей на сходи не приходило щоб висловити своє ЗА. Ну зато тепер люди в будь який момент можуть повісити на нього всі гріхи за його т.з ініціативи, особливо в випадках закриття фапів, шкіл і.т.д. вони ж на сходи не ходили а значить все ініціатива голови і відповідати за все тільки голові))))).
16 Жовтня 2017, 22:50
А хто мішав їм піти на ці сходи. Самі нічого не хочуть робити, а як хтось щось робить,то зразу ж появляються писаки...
17 Жовтня 2017, 01:34
Якщо пан Максим думає лише про себе, то не треба так судити про всіх людей. Взагалі то ініціатива щодо об'єднання надійшла від Мар'янівської селищної ради, а Цегівський сільський голова, діючи в межах чинного законодавства, виставив її на громадське обговорення, а потім на розгляд депутатів. У величезній Горохівській ОТГ нічого може не засвітити не Валентину, а простим людям, особливо з малих сіл.
18 Жовтня 2017, 00:09
в межах чинного законодавства??? Яким законодавством дозволено проводити громадські слухання менше ніж через місяць після оголошення? Дивно що Сільчуки ще в прокуратуру не звернулись і не поставили питання про відповідальність тих хто проводив таке рішення "в межах законодавства" та і про скасування такого рішення. А могли би, їх точно прокинули.
18 Жовтня 2017, 00:36
Ви так сильно переймаєтесь сільчуками, чи Вам не до вподоби сам голова? Не можемо зрозуміти Вашої риторики. Ми поважаємо думку жителів Сільця, але вона не зміниться ні через місяць, ні через два, хоча насправді не такі вони уже й категоричні щодо створення майбутньої ОТГ. І не забувайте про жителів сіл Борочиче, Цегів і Широке. Їх що "прокинути" заради Сільця?
18 Жовтня 2017, 01:13
Як виходець з Сільця переймаюся жителями Сільця і їхньою думкою. Але пишу сам від себе, не представляюся видуманими друзями чи недругами так як ви. І інтереси трошки більше як 30 людей з Борочич, Цегова, Широке які разом находили на т.з. громадські слухання не можна ставити в порівнянні з порушенням закону. Навіть якщо і всім депутатам сільради того дуже хочеться.
18 Жовтня 2017, 02:17
Ми також пишемо самі від себе й представляємо інтереси "не трошки більше 30 людей". Так, можливо на слухання й не зійшлося кожне село у своїй більшості, але це право, а не обов'язкова норма, яким міг скористатися кожен житель того чи іншого населеного пункту, в тому числі й Сільця. По Вашому потрібно було 30 разів чи днів збиратися, щоб почути думку кожного. Взагалі, мова щодо об'єднання в тому чи іншому форматі ведеться уже два роки, але напевне вже прийшов час щось робити. Якщо Ви так вболіваєте за це питання, то мабуть знаєте, що ще у 2015 році було проведене опитування, яке показало створення якої ОТГ хоче більшість жителів Цегівської сільської ради, в тому числі й по Сільці результати були далеко неоднозначними. Так, зараз по різному можна ставитися до цього опитування, але воно проводилося депутатами сільської ради, які представляли те чи інше село. А взагалі, створення якої громади підтримуєте Ви? На скільки нам відомо, Горохів не робив Цегівській сільській раді жодних пропозицій щодо об'єднання, Мар'янівку, яка пропонувала це тричі, Ви не хочете, тоді з ким?
24 Жовтня 2017, 18:12
У Сільці проводились громадські слухання кілька тижнів тому, і хоча небагато жителів знали про них, з тих, хто прийшов всі, крім одного, що утримався, голосували проти об'єднання з ОТГ Мар'янівка. У законі, що регулює питання ДОБРОВІЛЬНОГО об'єднання громад, не прописана ситуація, коли населені пункти однієї сільської ради висловлюють різні думки. Думки жителів Борочич, Широкої та Цегова я не знаю, хоча ЗУ "Про добровільне об'єднання громад" гласить про принципи "прозорості та відкритості". Але навіть якщо ці три села "за" Мар'янівку, громада Сільця чітко висловила свою позицію "проти". Треба вичитувати норми закону, на яких принципах базується об'єднання, і обов'язково всім ініціаторам раджу включити здоровий глузд. Як з Сільця доїхати до Мар'янівки? З пересадкою через ГОРОХІВ. Сільце з Мар'янівкою не має ні економічних, ні культурних, ні історичних зв'язків. Нічого спільного. Цегівському сільському голові разом з громадою Сільця слід подумати, як вийти із ситуації із врахуванням інтересів більшості людей, цивілізовано.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024