«Батьківщина» підтримала вимоги людей, які вийшли до парламенту на мирну акцію

18 Жовтня 2017, 11:35
1329

Іван Крулько заявив, що «Батьківщина» підтримує всі вимоги громадянського суспільства і домагатиметься скасування депутатської недоторканності, ухвалення проекту закону про Антикорупційний суд, без якого боротьба із корупцією – це фікція, та нового закону про вибори за пропорційною системою з відкритими списками, за яким депутата можна буде обрати і відкликати, якщо він не працює для людей.

Про це заявив заступник Голови партії Іван Крулько під час свого виступу на акції. Політик наголосив, що українці змушені відстоювати ті самі цінності, що й чотири роки тому під час Революції Гідності.

«Майдан стояв за те, щоб закон був один для всіх і корупціонери сиділи за ґратами, щоб не було політичної корупції на виборах і вибори були вільними. Майдан був за справедливість і за права кожної людини. За це пролилась кров. Та хіба хтось уявляв, що лідери партій, які на Майдані говорили дуже серйозні гасла та обійняли високі посади, прийшовши до влади, діятимуть тими самими методами, що й режим Януковича?» – риторично зауважив він.

«Разом зі зняттям недоторканності депутатів треба, щоб був проголосований законопроект «Про імпічмент президента». Це потрібно для того, щоб народ, незалежно від прізвища, мав механізм зняти того, хто не виконує своїх передвиборчих зобов’язань та перетворюється на диктатора», – резюмував він.

Народний депутат України Вадим Івченко додав, що окремі парламентарі використовують недоторканність для своїх кримінальних оборудок тоді, як у країні відбувається нечуване викачування грошей за різними схемами – крадуть на жилетах для військових, на зарплатах бюджетникам, на тарифах.

До того ж, за його словами, Верховна Рада вже три роки не в змозі проголосувати за Антикорупційний суд, а також визначитись із виборчим законодавством.

«Країні не потрібні депутати, які купляють голоси «за гречку», які десятиліттями не можуть і не хочуть змінювати ситуацію в країні. Ми представляємо тих депутатів, хто сьогодні може все змінити! Ми вимагаємо від влади проголосувати за нове виборче законодавство, що дасть можливість отримати політиків нової якості, котрі дійсно служитимуть народу України», – сказав він.

Вадим Івченко зауважив, що наразі проти пропозиції голосування трьох законопроектів, які до речі, вже давно зареєстровані у парламенті, виступили фракції коаліції.

«Вони заявили, що тільки після того, як буде проголосована медична реформа, можливо, знайдуть час і на ці законопроекти. Але ми не відступимо! Ми стоятимемо доти, доки влада не піде на наші вимоги!» – сказав він.

Зазначимо, що підтримати людей під час акції протесту прийшли депутати від «Батьківщини» Вадим Івченко, Іван Крулько, Альона Шкрум та Олексій Рябчин.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024