Журавники та Квасів: сім`ям розповіли про покарання за невиконання батьківських обов`язків

20 Жовтня 2017, 20:52
4872 Джерело: goradm.gov.ua/

У середу, 18 жовтня, служба у справах дітей Горохівської РДА провела профілактичний рейд на  території Журавниківської та Квасівської сільських рад.  сільських рад.  

В ході проведення рейду з усіма батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства. Наголошено про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині.

Крім цього, працівником служби у справах дітей провели день профілактики правопорушень та злочинів серед неповнолітніх для учнів Охлопівської ЗОШ I-II ступеня. Школярам були прочитані лекції на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх за вчинення злочинів», «Попередження насильства в родині».

В ході лекції були висвітлені питання про адміністративну (порушення дисципліни в школі, дрібне хуліганство, пошкодження майна, дрібні крадіжки) і кримінальну відповідальність (нанесення тілесних пошкоджень, вимагання, вживання наркотичних засобів). Усім старшокласникам після проведення занять були роздані пам’ятки по даній тематиці

Служба у справах дітей інформує, що ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.

Таким чином, згідно із законом, батьки не можуть розглядати виховання дітей як справу, якою вони можуть займатися чи не займатися. Це їхній громадянський і державний обов’язок, за який вони несуть відповідальність.

Служба у справах дітей райдержадміністрації

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024