На Волині найдешевша в Україні свинина

27 Жовтня 2017, 11:43
1977

Станом на 20 жовтня, за рік, подорожчали більш ніж 90% соціальних продуктів харчування. При цьому темпи росту цін значно перевищували інфляцію, яка з жовтня 2016 року, становила 15,7%.

Про це у соцмережі Facebook повідомив генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише ВолиньPost.

При цьому всі види м’яса стали дорожчими більш, ніж на 30%: сало – на 64%, свинина – на 44%, яловичина – на 34%, курятина – на 32%. За рік свинина додала 31 грн., яловичина – 28 грн., сало – 25 грн., ковбаса варена – 14 грн., а тушка куряча – 13 грн.

Відтепер кілограм яловичини можна купити в середньому по 112 грн., свинини – по 101 грн., сала – по 65 грн., ковбаси вареної – по 74 грн., а курки – по 55 грн.

Найдешевша яловичина продається на Донеччині – 95,2 грн., а найдорожча на Київщині – 127,5 грн. за кілограм. Найнижча ціна на свинину на Волині – 91,3 грн., а найвища на Буковині – 112,5 грн. Найбільш доступна курка на Запоріжжі – 52,3 грн., а Сумщина має найвищу ціну – 57,3 грн.

Вже традиційно найкраща ціна на сало на Тернопіллі – 43,6 грн., а «кусається» вона в Києві – в середньому по 117,4 грн. за кілограм. Найдемократичніша ціна на варену ковбасу на Буковині – 63,8 грн., в той час як у Києві – 87,6 грн.

Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошику, то найбільш дорогим він є в столиці нашої країни. Це й не дивно, враховуючи, що середня заробітна плата в Києві майже в 2 рази вища за інші регіони.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром