Топ-5 цікавих фактів про нову голову Городищенської ОТГ

31 Жовтня 2017, 15:39
5478 Джерело: visnyk.lutsk.ua

Вибори голови Городищенської ОТГ виграла самовисувака Світлана Соколюк, вона набрала 942 голосів виборців (54,04 %). На посаду голови Городищенської ОТГ балотувалось троє кандидатів.

Майже двадцять років сільським головою у Городищі Луцького району люди обирають Світлану Соколюк. Вона непосидюча, активна, пробивна – ці якості дуже допомагають у повсякденній роботі. А в душі – чуттєва та лірична. Вміє так добрати слова, що проймають аж до самого серця. Так кажуть ті, кого офіційно оголошувала чоловіком і дружиною. Видно, дослухаються молодята до її порад, бо всі живуть у мирі й злагоді. Про це повідомляє сайт газети «Вісник+К»

Факт 1

Родом Світлана Василівна з мальовничого села Кривиця Дубровицького району, що на Рівненщині. Великим прикладом ще у школі для неї була вчителька Галина Іларіонівна Сокіл, тому в майбутньому вирішила обрати педагогічний шлях, але зі вступом не склалось. А згодом, за порадою родичів, навчалась у Горохівському радгоспі-технікумі на агрономічній спеціальності.

Факт 2

Після закінчення дівчину направили на роботу в колгосп «Росія» в село Городище Луцького району. Як прийшла сюди у 1985 році, так і прижилася. Молоду, веселу агрономшу вподобав тракторист місцевого господарства Микола. Незабаром і весілля зіграли. А потім з колгоспу Світлана Василівна перейшла у сільську раду.

Факт 3

Спочатку пані Світлана була секретарем, а у 1998 році її обрали головою. 468 людей віддали за неї свої голоси, тобто 90% виборців. Перші кроки у роботі припали на кінець 90-х років минулого століття. Це був складний період у житті нашої країни. Не виплачувалися заробітні плати, масово закривалися заклади соціальної сфери. Проте Світлана Василівна не така людина, що піддається песимістичним настроям. Навпаки, вона звикла боротися з труднощами і перемагати. Найперше, що вдалося, – це перевести котельню, яка обслуговувала сільську раду, школу та садочок, з твердого палива на газ. Молоду, ініціативну голову підтримували в районі, а в селі – люди. Через заборгованість змушені були закрити дитсадочок, але під пильним наглядом Світлани Соколюк його не розікрали, як у багатьох інших населених пунктах, а зберегли. І в 2002 році він знову відчинив свої двері для малечі. Нині дошкільний заклад відвідують 42 дитини. Багато роботи проведено з благоустрою села. А ще Світлана Василівна запровадила гарну традицію вітати зі святами людей похилого віку. З особливою повагою в Городищі ставляться до тих пар, які разом уже понад 50 років. Їх запрошують у Будинок культури й організовують вечір «Літа минають», де спогади переплітаються з пісенними вітаннями. 

Перша пара, яку розписувала Світлана СОКОЛЮК

– Я живу людьми, – зізнається Світлана Василівна. – Ми з моєю командою намагаємося все робити для того, щоб односельцям жилося краще. Виділяємо кошти на ремонт закладів соціальної сфери – Будинок культури, садочок. Перекрили школу. Велику підтримку маю від директора ТзОВ «Городище» Анатолія Никонюка. Разом обговорюємо проблеми, які виникають на території, разом міркуємо, як їх вирішити.

Факт 4

Окрім вирішення важливих справ громади, Світлана Василівна має ще й особливу місію – благословляє на щасливе життя молодят. Раніше церемонія розпису відбувалася на сцені у Будинку культури. А нині модно проводити її у кафе чи ресторані, де збираються гості. За роки вивчила не один десяток вітальних віршів. Шукає їх не лише в Інтернеті. Спеціально для такої приємної події свої твори подарував місцевий письменник Микола Сидорчук.

– Якось переглядала звітність і нарахувала, що розписала 350 пар. І, найголовніше, жодна не розлучилася, – пишається головиха.

Факт 5

Першими молодятами, яких одружувала Світлана Василівна, були Галина та Роман Панасюки. Минуло вже 29 років від цієї дати, а Галина Іванівна й досі пам’ятає слова, які тоді звучали.

– Аж сльози наверталися, коли Світлана Василівна дякувала у віршованій формі нашим батькам за дітей, – згадує Галина Панасюк. – Тепер головиха йде по другому колу. Вже розписує наших дітей. Цікаво, що моя донька Ірина з чоловіком Романом – перша пара з отого другого заходу. Вони вже десять років гарно живуть.

Подружжя, з якими довелося поспілкуватися, в один голос твердили, що Світлана Василівна випромінює позитивну енергетику. Всі побажання линуть від щирого серця, а отже, неодмінно мають збутися. Тому й живуть сім’ї, які ставали на рушничок щастя під благословення сільського голови, як голубів пара.

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Фото автора

Коментарі
01 Листопада 2017, 09:50
І для чого нам горохівчанам новини про луцький район? Ну хоч щось хоч трошки цікаве можете знайти? Скопіюйте в Підслухано в Горохів, там набагато більше цікавої інформації ніж яка буде голова в Городищі чи інші "новини" на вашому сайті. Бо навіть скопійоване ви часто з помилками видаєте.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024