Горохівщина: створять комунальне підприємство для обслуговування місцевих доріг

02 Листопада 2017, 18:47
1911

Уже з 1 січня 2018 року розпочне діяти Закон України «Про Дорожній фонд». Відтак, на Волині більше 4-х тисяч кілометрів доріг передадуть на баланс облдержадміністрації.

Про це йшлося під час наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з розгляду питань ремонту, обслуговування та утримання доріг місцевого та державного значення, а також реалізації проекту поточного ремонту автомобільної дороги загального користування Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне, інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Так, зі слів заступника голови Горохівської районної ради Віталія Клемби, нині в районі діє місцеве комунальне підприємство. Однак наразі чиновники спільно працюють над питанням покращення його матеріально-технічного оснащення, зокрема, планують придбати відповідну спецтехніку.

– Спільно із міською радою та районним бюджетом плануємо закупити автомобіль МАЗ для очистки снігу в зимовий період. В той же час, він розкидатиме піщано-соляну суміш. Ціна автомобіля – немаленька, тому сподіваємося на допомогу державного бюджету, аби створити на базі Горохова комунальне підприємство, яке в майбутньому обслуговуватиме місцеві дороги, – зазначив Віталій Богданович.

У наступному році для ремонту та відновлення доріг місцевого значення із Держбюджету передбачено 433 млн грн, близько 79 млн грн спрямують саме на їх обслуговування. Зважаючи на великий об’єм робіт, сума досить незначна. Тому ще 40 млн грн планують отримати за рахунок співфінансування із місцевих бюджетів.

Обласна державна адміністрація максимально вітає створення на території районів місцевих комунальних структур, які візьмуть на себе зобов’язання щодо експлуатаційного утримання доріг. Натомість, категорично проти створення обласного комунального підприємства, що не дасть відповідного результату.

– Вважаю, що ви йдете правильним шляхом. Горохів – перший район, який реально до цього підходять. Однак, в першу чергу, необхідно визначити процедуру розмежування повноважень і взаємовідносин між службою автомобільних доріг, облдержадміністрацією та комунальним підприємством. Тож давайте на базі вашого району напрацюємо алгоритм подальших дій. Для цього у вас є тиждень-два, – зауважив Володимир Гунчик.

Коментарі
03 Листопада 2017, 16:26
Цікаво, скільки Клемби украдуть коштів за придбання автомобіля
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39