У річницю смерті горохівському священику встановили пам`ятну дошку

06 Листопада 2017, 13:23
3635

У річницю з дня смерті благочинного Горохівської округи протоієрея Олександра Пасічника, 5 листопада, у храмі Різдва Христового Горохова відбулася заупокійна Божественна Літургія.

Помолитися за упокій отця Олександра, з'їхалося  багато священнослужителів Волинської та Львівської єпархій УПЦ. Про це пише сайт горохівського благочиння УПЦ.

Протоієрей Олександр Пасічник відійшов до Господа 5 листопада 2016 року, в день Дмитрівської батьківської поминальної суботи. 

1


1

 

Священик Андрій Гаврилюк зауважив: «Отець Олександр був цілою епохою у житті горохівчан та всі ми отримали з його відходом у вічність ще одного молитвенника за нас. Найціннішою  пам'яттю про отця Олександра є прекрасний храм, який він побудував разом з православною громадою міста та протягом останніх років був його настоятелем.  Зазвичай священиків хоронять біля храму, в якому служили, і отець Олександр Пасічник заслуговував на таку пошану. Але за життя він просив, щоб його поклали у землю в Скобелці, біля могили покійної дружини. Так і зробили...».

На стіні храму Різдва Христового було встановлено пам'ятну дошку, щоб увіковічити пам'ять будівничого і покійного настоятеля храму дорогого усім прот. Олександра Пасічника.

Після панахиди, благочинний прот. Валерій Пилипчук очолив освячення меморіальної дошки  та нагадав присутнім нелегкий життєвий шлях, який прожив о.Олександр і ніколи не роптав ні на Бога, ні на людей. А своїм життєвим прикладом вселяв у людські душі віру, надію, а головне - любов, бо на ній, на любові, і тримається наша Церква і увесь цей світ.







1

 

Опісля всі бажаючі змогли поїхати на кладовище у с.Скобелка і помолитися на могилі отця Олександра

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024