Населені пункти Горохівського району увійшли до Городищенської ОТГ

10 Листопада 2017, 18:08
9239

У будинку культури села Городище Луцького району, 9 листопада, відбулася виїздна робоча нарада, яка була присвячена функціонуванню Городищенської об’єднаної територіальної громади.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

На захід прибули посадовці Луцького та Горохівського району, адже до складу Городищенської ОТГ увійшли населені пункти із двох районів.

До складу Городищенської ОТГ увійшли Городищенська сільська рада (села Городище, Григоровичі, Мартинівка), Несвічівська сільська рада (село Несвіч) Луцького району, Бережанківська сільська рада (село Бережанка), Михлинська сільська рада (села Михлин, Загаї, Маруся), Угринівська сільська рада (села Угринів, Дубова Корчма). 

Під час робочої наради посадовці мали на меті допомогти організувати роботу новостворений Городищенської об’єднаної територіальної громади.


 

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк розповів про правильну організацію і проведення першої сесії ОТГ. Юрист Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Андрій Погорілий пояснив правові аспекти організації першої сесії в ОТГ та її сценарії.

Присутні обговорили врегулювання питань передачі об’єктів соціально-культурного призначення та майна, що там знаходяться, на баланс Городищенської сільської ради ОТГ, особливості виконання у 2017 році бюджетів сільських рад, що увійшли до Городищенської об’єднаної територіальної громад та формування її бюджету.


 

Також посадовці із двох районів поспілкувалися про проблемі у сфері освіти, культури, соціального захисту, медицини, пенсійного забезпечення.

Зауважимо, що на території Волинської області зараз існують дві об’єднані територіальні громади, до складу яких увійшли населені пункти із двох районів - Городищенська ( Луцький і Горохівський райони) та Оваднівська (Володимир-Волинський та Іваничівський райони ). 

Коментарі
11 Листопада 2017, 09:59
Геморою ще буде з рік . заміна документів на інший район паспорти акти приписка і т.д. покріщення в 3-4 родинах а іншим як і усім нам в горохівському районі і країні
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024